26 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir bin 500 konut hak sahipleri belirlendi!

TOKİ Kayaşehir bin 500 konut hak sahipleri belirlendi!

TOKİ'nin alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlar için yapacağı bin 500 konutun hak sahiplerinin kurayla belirlenmesine başlandı. Başvuran 32 şehit ailesi kuraya dahil edilmeden konut sahibi oldu.



Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılan kura çekim töreninde konuşan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, bu yıl evi olmayan vatandaşları konut sahibi yapmak için projelerine hız verdiklerini belirtti.


Yurt genelinde 50 bin sosyal konut projesini, yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını bildiren Özçelik, "Bu projelerin önemli bir bölümünün ihalesini tamamladık. İstanbul'da Kayaşehir'de tamamlanan 20 bin konut projesine ek olarak yeni sosyal konut projelerini de planlıyoruz. Avrupa Yakası'na ek olarak Anadolu Yakası'nda da yeni konut projeleri hazırladık. Fizibilite çalışmalarımızı tamamladık" dedi.


Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de "TOKİ 1980'lerde kuruldu ancak Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde asıl işine döndü ve büyük başarılara imza attı. Artık yaşanılası kentler ve şehirler kuruyor" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından konut için başvuran 32 şehit ailesi kuraya tabi tutulmadan ev sahibi oldu. Sahneye davet edilen şehit aileleri, hak sahibi oldukları konutların yerini belirlemek için kura çekti.


TOKİ Kayaşehir bin 500 konut hak sahipleri belirlendi!


Şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Özçelik, "Vatanımıza canını feda eden tüm şehitlerimizin yakınlarını kurasız ev sahibi yapmak istedik. Mekanları cennet olan şehitlerimizin ailelerine tekrar sabırlar diliyoruz. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Şehit babası Hüseyin Durak, "Şu an çok mutluyum, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Toplu konutlar için başvuran 3 bin 379 engelliden 20'si de kura çekimiyle hak sahibi oldu.


Kurayla ev sahibi olan ve sevinç gözyaşı döken Nevin Kotil, "İki çocuğum için bu kuraya katılmıştım. Çok mutluyum" dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön