20 / 04 / 2024

TOKİ Konya Beybes'te 608 konutluk yaşam alanı kuruyor!    

TOKİ Konya Beybes'te 608 konutluk yaşam alanı kuruyor!    

TOKİ, Konya Meram'a bağlı Beybes Mahallesi’nde 608 konuttan oluşan yeni bir yaşam alanı kuruyor. Proje hem geleneksel hem de modern mimariye sahip olacak..



Konya’nın Meram Beybes Mahallesi’nde projelendirilen toplu konut projesinde, geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı yeni bir yaşam alanı kuruluyor.    

 

TOKİ Haber'de yer alan bir habere göre, Türkiye’nin tüm şehirlerinde toplu konut projelerine hız veren TOKİ, Konya Meram Beybes Mahallesi’nde 608 konuttan oluşan yeni bir yaşam alanı inşa ediyor. 

 

60 blokun yer aldığı proje, 2+1, 3+1 ve 4+1 kat planına sahip dairelerden oluşuyor.

 

Proje kapsamında rekreasyon alanları çevresinde oluşturulan genel yerleşimde bloklar, görüş alanlarını açık tutacak şekilde konumlanıyor.

 

NİTELİKLİ SOSYAL ÇEVRE

 

TOKİ, toplu konut projelerinde konutun yanı sıra gerekli sosyal donatılar da inşa ederek, bplge sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar üretiyor. Konya’daki projede, iki adet ticaret merkezi ve caminin yanı sıra, her adanın kendi içerisinde ayrı ayrı konumlanan çocuk oyun alanı, fitness alanı ve parklar bulunuyor. Bu sayede, yaşam alanlarıyla ilişkili sosyal alanların oluşturulması hedefleniyor.

 

MİMARİ UYUM

 

Yöresel mimari ile modern çizgilerin buluştuğu yeni yaşam alanları kuran TOKİ, konutların cephe tasarımlarına da bu uyumu yansıtıyor. Binaların cephe motiflerine ilaveten geleneksel çizgilerden esinlenilerek, kat silmesi, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar ve pencere kenarlarında sövelere yer veriliyor.
 


Geri Dön