28 / 03 / 2024

TOKİ Konya Hadim Konutları 2 ayda tamamlanacak!

TOKİ Konya Hadim Konutları 2 ayda tamamlanacak!

Konya Hadim’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Hadim Belediyesi işbirliği ile yapılan konutların 2 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.



Konya Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 171 adet konutun 2 ay içerisinde tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. 


Konutların yerel mimari tarzında yapıldığını ifade eden Hadimioğlu, şunları kaydetti:


“İlçedeki konut sıkıntısını gidermek amacıyla bir dizi konut hamlesi başlattık. Bunun ilk ayağı belediye konutlarını inşa etmek oldu. Belediyemiz tarafından ilçenin en işlek caddesinde 17 dükkan ve 21 daireli bir konut inşa ederek ihtiyaç sahiplerine kiraya verdik. Hemen ardından  TOKİ  ile yaptığımız girişim ve işbirliği ile 171 adet konut ve bir adet büfenin yapımına başladık. Hastane, okul, park, halı saha, kütüphane ve ana yola yakın mesafede inşa ettiğimiz konutların çevre düzenlemesi, ışıklandırma ve çocuk parkı da yapılarak sona gelindi. Önümüzdeki 2 ay içerisinde düzenleyeceğimiz törenle aileleri evlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Konutlar şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”



Konya Yenigün


Geri Dön