19 / 04 / 2024

TOKİ Küçükçekmece Göl Konutları'nın açık arttırması bugün yapılacak! 142 bin TL'ye!

TOKİ Küçükçekmece Göl Konutları'nın açık arttırması bugün yapılacak! 142 bin TL'ye!

TOKİ İstanbul Küçükçekmece Göl Konutları Kapsamında inşa ettirilen 15 adet konut,  bugün   gerçekleştirilecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa  sunulacak. Projede yer alan konutların fiyatları 142 bin TL'den başlıyor. Açık attırma Eskidji tarafından



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Küçükçekmece Göl Konutları Kapsamında inşa ettirilen 15 adet konut,  bugün   gerçekleştirilecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa  sunulacak. 120 metrekarelik alana sahip konutlar için yüzde 15 peşinat ve 120 aya kadar vadelendirme yapılıyor. 142 bin 593 TL 'den başlayan fiyatlarla satılan konutların açık arttırması Eskidji tarafından yapılacak.

Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri T.C. ZiraatBankası A.şž. tarafından yürütülecek olup, başvurular/teminatlar T.C. Ziraat Bankası A.şž. tarafından yetkilendirilmiş şubeler aracılığı ile kabul edilecek. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde müzayedenin yapılacağı solon önünde kurulacak stantda ve Banka şubelerinde başvuru kabul edilecek.

Satış işlemlerine yönelik tanıtım ve satış organizasyonu hizmetleri Eskidji A.şž. (Tel: 444 45 45 / www.eskidji.com) tarafından yerine getiriliyor.

NOT: Daha önce satışa sunulduğu ilan edilen 33 adet konut,  TOKİ  ile Küçükçekmece Belediyesi arasındaki kamulaştırma işleminde kullanılmak üzere satıştan çekildi...

Başvuru için gerekli belgeler:
- Fotoğraflı nüfus cüzdanı,
- Vatandaşlık kimlik ve Vergi sicil numaraları,
- Yetkili Banka şžubelerine nakit olarak 10.000.- (Onbin) TL katılım teminatının ödenmesi,  
- Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme,
imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
- Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, şžirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile   imza sirküleri.  
(Alıcılar başvuru sırasında “Açık Artırma Satış şžartnamesi ”ni imzalayacaklardır.)

Ödeme koşulları:
Satışa sunulan taşınmazlar için yüzde 15 peşinata 120 ay vade sayısı belirlendi.

Bütün taşınmazlar Açık Artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak olup, Bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecekler;   bu durumda, hiçbir taşınmaz için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Muhammen bedeller KDV hariç olarak belirlenmiş olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden
Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecek.

Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında sözleşmeye ilişkin (tek nüsha) damga
vergisi ile vb. giderler alıcı tarafından ödenecektir.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler, vade süresince her altı ayda bir (Ocak ve Temmuz), bir önceki 6 aylık döneme ait Memur Maaş Artış oranı dikkate alınarak sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın   İdarece belirlenecek orana göre artırılacak.   İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, söz konusu satışlar ile ilgili ilk artış uygulaması Ocak 2012 tarihinde realize edilecek.

Vadeli satışlarda belirlenen peşinat oranları asgari oranlar olup, dileyen alıcılar kredilendirilen borç bakiyelerini düşürebilmek amacıyla satış tarihinde ek peşinat ödemesi hakkına sahip.

Satış   işlemlerine yönelik reklam, tanıtım, pazarlama ve satış organizasyonu hizmetleri Eskidji Müzeyedecilik Ticaret İthalat   İhracat A.şž. tarafından yerine getirilecektir. Bu çerçevede, satışişlemlerinde, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin imzalanması esnasında, alıcı adayının, Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.şž. 'nin KDV Hariç satış bedeli üzerinden alınan %1,69 (yüzdebirvirgülaltmışdokuz) + KDV (%1,69 komisyon bedelinin %18 'i) oranındaki komisyon bedelini yatırması gerekiyor.

Ayrıca, sözleşmeden doğan Banka Komisyonu alıcıya ait.

AçIK ARTIRMA YERİ VE SAATİ:
Yer: İstanbul Eskidji Yenibosna / İSTANBUL adresi ve internet bağlantıları
Saat: 14:00
Tel. 444 45 45
www.eskidji.com


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön