26 / 04 / 2024

TOKİ Meram emekli konutları başvuruları başlıyor!

TOKİ Meram emekli konutları başvuruları başlıyor!

TOKİ Meram emekli konutları için başvurular bugün başlıyor. Projede 198 adet konut bulunuyor.




TOKİ Konya Meram emekli konutları kura ile satışa çıkıyor. 198 adet dairenin yer aldığı projede başvuru dönemi bugün başlıyor.


Konut sayısından fazla başvuru olması halinde 11 Mayıs 2017 tarihinde “Hak Sahipliği ve Konut Belirleme Kurası” çekilecek. .


Fiyatların 90.634 TL ile 115.250 TL arasında değiştiği  TOKİ  Meram Emekli Konutları'ndaki daireler 2 oda 1 salon olarak tasarlandı.

 

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Konya il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız

bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-₺ olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-₺ olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

“Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde 11 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacak.




Geri Dön