19 / 04 / 2024

TOKİ Muğla 2. Etap başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Muğla 2. Etap başvuruları ne zaman başlayacak?

Gazete Şah yazarlarından Serdal Kayhan bugün Muğla 2. Etap TOKİ projesinin başvuruları hakkında yazdı. İşte yazının detayları..



Muğla'da kime sorarsanız sorun en büyük sorun konut sorunudur. Muğla'da çok ciddi anlamda konut sorunu yaşanıyor. Hali hazırda bulunan Konut fiyatları deseniz aldı başını gidiyor. Bu gün 300 bin liradan tutun 800 bin liraya kadar satılık konutlar var. 


Kira fiyatları deseniz nerdeyse uçtu. Bin liradan başlayan kira fiyatları 2 bin 500 liraya kadar gidiyor. 

Asgari ücretle geçinen bir insan acaba Muğla'da yaşayamayacak mı? 


Yaşasa da aldığı maaşı sadece ev kirasına mı ödeyecek? 


Muğla'da evi olmayan kime sorarsanız sorun herkesin verdiği cevap TOKİ'yi bekliyoruz. Muğla'nın konut sorunun tüm yükünü TOKİ'ye bağlamamızda doğru olmaz. Burada yerel yönetimlere de büyük görev düşüyor. Yerel yönetimler yeni toplu konut alanlan yaratmalı. Muğla il merkezinin imar planın yeniden gözden geçilmesi gerekli diye düşünüyorum. 


Şimdi gelelim TOKI'nin 2. etap projesine... 


Herkesi merakla beklediği Muğla 2. etap  TOKİ  başvurulan şubat ayı içerisinde yada mart ayında yapılması bekleniyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Muğla'nın Menteşe ilçesine yapılacak olan bin 106 adet konut, 32 ticaret merkezi ve 3 camiden oluşuyor. 


Emirbeyazıt Mahallesi 383 ada, 211 parselde yapılacak toplu konutların yüklenici firmasının AL-BA Yapı İnşaat Beton Sanayi Nakliyat Limited Şirketi üstleniyor. Bin 106 adet konut, 32 ticaret merkezi ve 3 caminin toplam maliyeti 147 milyon 554 bin liraya mal olacak. Haziran ayında yer teslimi yapılan 2. etap TOKİ evlerinin 700 gün içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılması bekleniyor. 


Birinci etabında sosyal amaca 'kısmen' hizmet eden TOKİ, umarız 2. etabında bu amacına hizmet eder. Zira birinci etapta az sayıda dar gelirli ev sahibi olabildi. 


Menteşe ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan 2'inci etap TOKİ konutları başvuru tarihleri ise TOKİ tarafından yapılacak duyuru ile başlayacak. Başvuru sayılarının yüksek olması durumunda hak sahipleri kura çekilerek belirlenecek. 


Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ak parti Muğla milletvekili, Nihat Öztürk Menteşe İlçemizde inşaatı başlayan 2. etap TOKİ evlerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz dönemler 2. etap ile ilgili olarak birçok spekülasyonlar yapıldı. Ancak bunların doğru olmadığını halkımız devam eden inşaat çalışmaları ile görüyor. İnşaat çalışmaları herhangi bir sorun yaşanmadan devam ediyor. Referandumdan önce bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Şubat yada Mart ayında temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Başvurularda temel atma töreninden hemen sonra 

başlayacak" diye konuştu. 


Menteşe İlçesi'nde 3. etap TOKİ evleri için çalışmalara başladıklarını kaydeden Nihat Öztürk, "Menteşe'ye 2. etabın ardından 3. Etap TOKİ evlerini de kazandırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık. TOKİ 3. etap evleri ile ilgili olarak birkaç bölge üzerinde duruyoruz. 3. Etap evlerinin yapılacağı alanı belirledikten sonra TOKİ çalışmalarına başlayacak" dedi.

 

Menteşe İlçesi'nde 3. etap TOKİ evleri için çalışmalara başladıklarını kaydeden Nihat Öztürk, "Menteşe'ye 2. etabın ardından 3. Etap TOKİ evlerini de kazandırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık. TOKİ 3. etap evleri ile ilgili olarak birkaç bölge üzerinde duruyoruz. 3. Etap evlerinin yapılacağı alanı belirledikten sonra TOKİ çalışmalarına başlayacak. 


3 bin 200 lirayı geçmeyecek Menteşe ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan 2'inci etap TOKİ konutları başvuru şartları arasında hane gelirinin 3 bin 200 lirayı geçmemesi gerekiyor. Başvuru şartlarında ayrıca, en az bir yıl boyunca Menteşe'de oturmak ve 25 yaşını doldurmuş olmak yer alıyor. Başvuru tarihleri ise TOKİ tarafından yapılacak duyuru ile başlayacak. Başvuru sayılarının yüksek olması durumunda hak sahipleri kura çekilerek belirlenecek. 


Umuyorum ki TOKİ'nin 2.etap projesi Muğla'nın kanayan sorunu olan konut sorununa bir nebzede olsa merhem olur.


Gazete Şah


Geri Dön