19 / 04 / 2024

TOKİ 'nin Halkalı'da yaptıracağı cami 2 yıldır bitirilemiyor

TOKİ 'nin Halkalı'da yaptıracağı cami 2 yıldır bitirilemiyor

Halkalı Atakent'teki camiyi 2 yıldır bitiremeyen TOKİ'ye vatandaşlardan tepki var: Ramazan'a kadar camimizi teslim edin. Yoksa günde 3 kilometre yol yürüyeceğiz



İstanbul'un başarılı konut projeleriyle adından söz ettiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), inşaatın başladığı bir camiyi 2 yıldır tamamlayamadı. TOKİ, Küçükçekmece Halkalı Atakent 1'nci Etap 2'nci bölge içerisinde çok sayıda sosyal konut yaparak sattı. İnşaat alanında küçük bir cami vardı.  TOKİ  bu camiyi yıkarak daha iyisini yapmak için inşaatı bir firmaya verdi.

1 yıldır çivi çakılmadı

2007 yılında TOKİ'den ihaleyi alan firma, camiyi yıktıktan sonra hızla yenisinin inşaatına başladı. İskeleti tamamlanan caminin Ağustos 2008'de hizmete açılması planlanıyordu. Ancak TOKİ son 1 yıldır camii inşaatını durdurdu. Bu nedenle cami ibadete açılamadı. Şu an Atakent içerisinde hiçbir cami yok. Mahalle sakinleri en yakın camiye gitmek için 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Bu durum mahallenin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, Atakent'te oturan bazı kişilerin camiden ve ezan sesinden rahatsız olduklarını söyleyerek, "Bu caminin yapılmaması için muhtarlara dilekçe verilmiş. Acaba cami inşaatı bu yüzden mi durdu? TOKİ yetkililerinden bnu öğrenmek istiyoruz" diyorlar.

İnşaatı bitirin artık

Atakent'te yaşayan vatandaşlar TOKİ'nin Ramazan ayına kadar bu camiyi bitirmesini istiyor. Çünkü Ramazan'da Teravih Namazı'na gitmek için her gün kilometrelerce yol yürümeleri gerekiyor.

Nihat ULUDAĞ/Gazete Habertürk


 


Geri Dön