28 / 03 / 2024

TOKİ Saraykent'te 86 konut hak sahiplerine verildi!

TOKİ Saraykent'te 86 konut hak sahiplerine verildi!

Saraykent’te yapımı tamamlanan 86 TOKİ konutu, noter huzurunda çekilen kura sonucu hak sahiplerine verildi.



Saraykent’te yapımı tamamlanan 86  TOKİ  konutu, noter huzurunda çekilen kur’a sonucu hak sahiplerine teslim edildi. Kur’a çekim töreninde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Vali Kemal Yurtnaç da hazır bulundu. Bozdağ burada yaptığı konuşmada “TOKİ Türkiye’nin yüz akıdır. 2002 yılından bu yana Yozgat’ta binlerce konut yaparak yeni bir şehirleşme, yeni bir mimari anlayış ve yeni bir mahalle kültürü ortaya çıkarmıştır. Bundan sonrada inşallah Yozgatımız için, ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Vali Kemal Yurtnaç, Saraykent ilçesinde yapımı tamamlanan 86 adet TOKİ konutunun kura çekim törenine katıldı. Vali Yurtnaç, kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların bu güzel günlerinde yanlarında olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.


Konutların ilçeye ve hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yurtnaç, “Mutluluklar paylaşınca çoğalır, acılarda paylaşınca azalır. Sizin de bu mutlu gününüzde sizlerle beraber olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Allah hayırlı uğurlu etsin, evlerinizde güle güle oturun. İmarı yeni düzenlenen yerlerde TOKİ tarafından planlı bir şekilde konut yapılması o şehre yeni gelecek katar. TOKİ ile hükümetimizin son yıllarda yaptığı güzel çalışmalar var. Yozgat’a 6 bin 358 konut yapılmış. Bu sayı bir şehir demek” dedi.


SARAYKENT’E TERMAL TESİS YAPILIYOR

Saraykent’e bir termal tesis yapıldığını belirten Vali Yurtnaç, şöyle devam etti:

 “Termal tesise gelen kişiler şehrin meydanını gezer, şehrin kültürünü, tarihini görür. Şehrin güzel bir meydanının olması artık bu şehrin yol alması anlamına gelir. Belediye başkanımız da güzel bir meydan yapacağından bahsetti. Biz Yozgat’ı kongre ve spor turizminin merkezi yapacağız dedik. Yozgat’ta 9 tane termal kaynağımız var. Bu kaynaklardan Saraykent’te var,  Yerköy’de var, Sarıkaya’da var ama il genelinde bir tane 5 yıldızlı otelimiz var. Biz burada yatak kalitesini artırdığımız takdirde, termal kaynaklarımızı kullandığımız takdirde Yozgat yeni bir havaya, yeni bir çehreye kavuşacak. Allah’ın bize bahşettiği bu sıcak suyu insanların hayrına kullanmamız gerekiyor.”


TOKİ TÜRKİYE’NİN YÜZ AKIDIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, 86 adet konutun kura çekimini gerçekleştirdiklerini kaydederek, kurada ismi çıkacak olan vatandaşların konutlarında sağlıklı, huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaları temennisinde bulundu. Bütün hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Bozdağ, “Bu projeyi tüm zorlukları aşarak buraya kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Pek çok meseleyi bir bir aşarak bu konutları sizlere ve Saraykent’e kazandırdılar. TOKİ Türkiye’nin yüz akıdır. 2002 yılından bu yana 772 bin konut yapmış. Yozgat’ta binlerce konut yaparak yeni bir şehirleşme, yeni bir mimari anlayışı ve yeni bir mahalle kültürü ortaya çıkarmış. Bu da Yozgat’ın şehirleşme anlamında gelişimine önemli bir katkı sağladı. Bundan sonrada inşallah ilimiz için, ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


SARAYKENT İÇİN KAPLICA ÖNEMLİ

Saraykent için kaplıcanın önemini bildiklerini aktaran Bakan Bozdağ, daha sonra şunları söyledi:

“Saraykent’e her geldiğimizde bunu bize ifade ettiler. Buranın projelendirmesini yaptık, müteahhit firmada sorun çıktı, yasalar gereği bunun tasfiyesi yapılıyor. İnşallah yakın bir zamanda yeniden ihale edilecek. Yapıldığı zaman ise Saraykent’e büyük bir katma değer katacaktır. Bu güne katar Saraykentlilere ne söylemişsek hepsini yaptık. Söyleyip yapamadığımız, sizlere mahcup olduğumuz hiçbir şeyimiz olmadı. Söylemeyip yaptığımız çok şey oldu. Saraykent ile Kadışehri’ni karayolu ağına da aldırdık ve bu da çok önemli. Bundan sonra yollarımızın standardı Allah’ın izniyle daha iyi olacaktır.”


Konuşmaların ardından hak sahiplerinin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimine geçildi. İlk kurayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ikinci kurayı ise Vali Kemal Yurtnaç çekerek hak sahiplerini belirledi. 


Yozgat Yenigün




Geri Dön