23 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut projeleri başvuru tarihi açıklandı mı 2022? İşte TOKİ sosyal konut şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri başvuru tarihi açıklandı mı 2022? İşte TOKİ sosyal konut şartları!

TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. İşte TOKİ sosyal konut başvuru tarihi!



BAKAN KURUM'DAN TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ başvurularına ilişkin yaptığı açıklamada, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki aydan itibaren, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjde ile duyuracağız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOKİ SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ başvuruları hakkında; "TOKİ vasıtası ile 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attık. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini devam ediyoruz. Şimdi ise Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlke kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje bitmek üzere. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemeler ile yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacaktır. Bu adım son zamanlarda ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır. Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere de yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz için de bir kota belirleyeceğiz."

SOSYAL KONUT PROJESİ NEDİR, BAŞVURU NASIL YAPILIR ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklanan sosyal konut projesi hakkında araştırmalar hız kazandı. Konuya dair Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hazırlıklarımız bitiyor. Vatandaşlarımızı kira öder gibi uygun taksitler ile yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan belirleyeceğiz. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak. Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemine yer verilecektir. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Konut kampanyasının ayrıntılarını önümüzdeki ay açıklayacağız" dedi.

Altın için vuslat yakın! Herkesin beklediği haber geldi! İşte detaylar!

Böylesi 40 yılda bir gelir! Bu indirim ilaç gibi ilaç gelecek! 5 kg toz şeker sadece…

Ziraat Bankası Bankkart’ı olanlar için açıklandı! Sadece 10 gün kaldı! İşte detaylar!


Geri Dön