27 / 04 / 2024

Adaburnu Gölmar Oteli yarın açılıyor!

Adaburnu Gölmar Oteli yarın açılıyor!

Datça'nın ilk çıplaklar kampı yarın açılıyor



Datça'nın ilk çıplaklar kampı yarın açılıyor. Otelin "Türk müşteri alınmayacak" kararı üzerine bazı uyanıklar tur şirketinin yabancı ofisleri üzerinden rezervasyon yaptırıyor

Para almadan çalışırım! Gazete yönetimi "Git Budistleri incele" deyince pek sevinip, "Tibet bu mevsimde pek de güzeldir" dedim. Cehaletim paçadan akıyormuş, Budist değil "nudist"leri inceleyecekmişim meğerse. Nudist dedikleri, her bir şeyi doğal haliyle yaşamaktan keyif alan, bu itibarla mesela denize, kumsala gittiğinde anadan üryan dolaşmayı ilke edinen insanlar topluluğuymuş. Datça'da ilk nudist kampı açılacak ya yolum işte orayaymış. Marmaris'ten gitmek en kolayı. Datça'ya gelmeden 10 kilometre önce solda, Adaburnu mevkisinde. Maceram da orada geçiyor, izleyin. - 29'u. Erken geldiniz Savaş Bey. 1 Mayıs'ta açacağız. -Siz de mi açacaksınız? "Türk personel giyinik olacak" dedilerdi. Espri yaptım sanıp gülüyorlar. Çalışanların heyecanı dorukta. Prensip kararı almış; "Sadece ciddi medyaya açık olacağız. Paparazzi ve kötü niyetli medyacılar alınmayacak" diyorlar.

MALİYECİLERİN ENDİŞESİ
Güvenlik şefi Onur Bey: "Karadan ve denizden denetimi sağlarız ama helikopterle dalış yapıp görüntü alınacağı istihbaratımız var, bu bizi zorlayacak" diyor. Kadın eleman bulmak güçlükmüş. Tek kadın personel 29 yaşındaki köylü kızı Zülbiye Hünerlioğlu. "Mutfakta zeytinyağlılar yapacağım. Girmeleri yasak ama yanlışlıkla çıplak biri mutfağa gelirse bakmam olur biter" diyor. Yaşananları anlatıyorlar: "BBC'den aradılar. "Çekim ekibi gönderiyoruz" dediler. Açılışta (yarın) ulusal televizyon kanalları da, haber bültenlerine otelden canlı bağlantılar yapacak. Beyaz, Okan Bayülgen, Defne Samyeli, Cüneyt Özdemir, Ayşe Arman, Mesut Yar gibi ünlü televizyoncu ve gazeteciler randevularını aldılar, hepsi hafta sonunda burada olacak. Gülümseten şeyler de oluyor. Maliyeciler geldi. Ekip şefi mahcupça sordu: "Devlet memuruyuz. Denetimleri çıplak yapamayız. Mayoyla girsek uygun mu?" Jandarma bölgesindeyiz. Onlar da kara kara düşünüyor: "Hadise olursa nasıl müdahale edeceğiz?"

ÇIPLAKLIK HAVUZDA VE PLAJDA
"Açılım" şimdilik otelin plajındaki özel bir bölümde ve havuz başında geçerli. Ama duruma göre
kapsamı genişletilecek.

Para almadan çalışırım!

ALDIĞIM bilgilere göre otelin telefonu, faksı, e- mail adresi rekor sayıda çalıyor, doluyor. Teklifler hem komik hem de düşündürücü. İşte onlardan bir demet:
 "Beş kuruş almadan çalışırım. Bulaşıkçılık bile yaparım. Yeter ki memleket turizmine katkım olsun."
 "Ailece gelme şartı varmış. Ben önden gelip 7-8 gün kalacağım. Ailem bilahare gelecek. Kendi paramı yatırıp gelsem, kalanı onlar gelince ödesek olur mu?"
 "Türk müşteri alınmayacak" kararı üzerine bazı uyanıklar tur şirketinin yabancı ofisleri üzerinden rezervasyon yaptırıyor. Geçen yıl sinek avlayan otelin "şekil değiştirmesi" meyvesini tez verdi. 176 kişilik otelin eylül sonuna kadar tüm rezervasyonları dolu.
 Turist sıkıntısı çeken Datçalılar şaşkın ama mutlu. "Otelde pişer bize de düşer. Çıplak gezen turistler çok zenginmiş. Esnafın yüzü gülecek" diyorlar.
Savaş Ay/Sabah


Geri Dön