27 / 04 / 2024

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ ucuz konut başvuruları gündemde yer alıyor. Ev hayali kuranlar, TOKİ’nin ne zaman konut başvurularını başlatacağını araştırmaya başladı. İşte TOKİ 2022 ucuz konut başvurularına dair detaylar!



TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aidat öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olmasını sağlayacak projeyi, ağustos ayında açıklayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıllık ortalama yüzde 7-9 arasında olan TOKİ payını yüzde 14'e çıkardıklarını belirtti. Kurum, "İlk defa 1 yılda 100 bin konut projesini TOKİ gerçekleştirmiştir. TOKİ 40-50 bin yapardı her yıl. 100 bin konut projesi yaparak TOKİ'nin sektördeki konut payı oranını yüzde 14'e çıkardık.  Bunu vatandaşlarımızın fiyat artışlardan etkilenmemesi için, alt gelir grubu vatandaşlarımız konut sahibi olsun diye yaptık. Bugün geldiğimiz rakam 1 milyon 137 bin. Bu, dünyanın hiçbir yerinde yer almıyor. 20 yılda hiçbir ülke bu kadar konut yaparak vatandaşına teslim etmemiş" şeklinde konuştu.

TOKİ hakkında detayları devam eden Bakan Kurum, TOKİ sayesinde aynı projeyi bu yıl da yapacaklarını söyledi. Kurum, "Bu projeyi  Cumhurbaşkanımız ağustos ayında milletimizle paylaşacak. 81 ilde vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu, konut fiyat artışının daha fazla görüldüğü illerde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız aidat öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olabilecekler” dedi.  


Geri Dön