25 / 04 / 2024

TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

81 ilde yapılacak TOKİ projesine ilişkin bütün detayları bugün açıkladı. Sosyal Konut (ucuz konut) projesine başvurular ne zaman başlıyor diye soranlar için başvuru tarihlerini araştırdık. TOKİ Sosyal Konut başvuruları hangi gün başlıyor?  İşte TOKİ sosyal konut projesi detayları...



TOKİ sosyal konut (ucuz konut) başvuruları 14 Eylül’de başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesinin tüm merak edilenlerini bugün canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklaması şu şekilde; Bu devasa sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin konutu 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. TOKİ projemizin bu ilk etabı dahi cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut atılımıdır.

TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

Sosyal Konutların 50 binini İstanbul'da, 18 binini Ankara'da 12 bin 500'ünü İzmir'de 8 bin 650'sini Bursa'da, 7 bin 500'ünü Konya'da inşa edeceğiz. Diğer illerimizde de değişen sayılarda konut sayılarını paylaşacağız. Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için de ayrı bir kontenjan oluşturduk. 50 bin konutu da gençlerimize tahsis ettik.

Sosyal Konut projesinde ucuz konut isteyen vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.

İstanbul'da başvuran kişilerin hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olması gerekiyor. Ucuz konut amaçlı bu projeleri ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Devleti kandırarak hak etmediği halde TOKİ'den ev almaya çalışanların evlerini kaybedeceği denetim mekanizması kuracağız.

Peki, TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) projesine başvurular ne zaman başlıyor? TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) projesinin başvuru şartları nelerdir?  TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) başvuruları hangi gün başlıyor? TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut)’a ne zaman başvuru yapabileceğiz? TOKİ Gençlere Ucuz Konut projesine başvuru ne zaman?


Geri Dön