25 / 04 / 2024

TOKİ - UNDP ortaklığı entegre konut üretecek

TOKİ - UNDP ortaklığı entegre konut üretecek

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve TOKİ, Türkiye'de entegre konut üretecek



Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Program Müdürü Katalin Zaim, Türkiye'de Toplu Konut İdaresi (TOKÎ) ile ortak proje geliştirdiklerini açıkladı.

TOKİ'nin, entegre binalar projesinde yer alan konut projesini hayata geçireceğini söyleyen Zaim, "Bu projenin amacı minimum enerji kullanarak bina üretmek ve binaların minimum enerji tüketecek şekilde inşa edilmesi" dedi.

168 ülkede faaliyet gösteren UNDP'nin en önemli çalışma alanlarından birinin de çevre olduğuna işaret eden Zaim, hükümetlerle bir arada çalışarak eylem planları oluşturduklarını, Türkiye'deki projelerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve TOKl'nin de ararlında bulunduğu devlet kurumlarının iştirak edeceğini belirtti. de aralarında bulunduğu devlet kurumlarının iştirak edeceğini kaydetti.

3 FARKLI BÖLGEDE 3 BİNA YAPILACAK

"Entegre binaların yapımında bulundukları iklim bölgeleri dikkate alınır" diyen Zaim, projeyi şöyle özetledi: "Küresel Çevre Fonu ve UNDP de projeye katkıda bulunacak. 3 bina inşa edilecek. Her birini Türkiye'deki ayrı iklim bölgesinde yapacağız. İklimin getirdiği avantajlar ve dezavantajlara göre enerji verimliliğini binalara uygulayacağız. Baştan aşağı Türkiye'de üretilen malzemeler kullanacağız"
HaberTürk


 


Geri Dön