25 / 04 / 2024

TOKİ, Van için 4 bin afet konutu ihale etti!

TOKİ, Van için 4 bin afet konutu ihale etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Van için ihalesini yaptığı kalıcı afet konut sayısı, hafta içi yaptığı bin 40 konutluk ihaleyle birlikte 4 bine yaklaştı



Vanda yaşanan 7,2 şiddetindeki depremin yol açtığı acil barınma sorununun çözümü amacıyla başlattığı çalışmaları sürdüren TOKİ, hafta içi yaptığı bin 40 konutluk ihaleyle birlikte, Vana yapılacak kalıcı afet konutunda 3 bin 984 rakamına ulaştı.

Kentin merkez köylerindeki acil barınma sorununun çözümü için 6 bin konteynerin ihalesini tamamlayan TOKİ, diğer kurumların Vana göndereceği konteynerler için de 12 bin 429 konteyner alt yapısı ihalesi yaptı.

Önceliği depremde en çok hasar gören bölgelere veren TOKİ, ilk etapta Van Kevenli, Bostaniçi ve Erciş afet bölgelerinde kalıcı konutlarla merkez köyler için konteyner ihaleleri yaptı.

İhale sürecini hızlı şekilde tamamlayan TOKİ, bir ay gibi çok kısa bir süre içinde Vanda kalıcı afet konutlarının temelini attı. İdarenin 21 Kasımda yüklenici firmaya yer tesliminin ardından, 9 gün içinde konutların temel altı betonuna başlandı.

Van için 10 okul, 4 ticaret merkezi, 7 cami

TOKİ, hafta içinde de Van Karpuzalan Afet Bölgesi ihalelerini sonuçlandırdı. Van Karpuzalan Afet Bölgesi 1. Etap 528 kalıcı afet konutu, 32 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkeziyle altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ihalesi tamamlandı.

Van Karpuzalan Afet Bölgesi 2. Etap için de 512 kalıcı afet konutu, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, iki ticaret merkeziyle altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ihalesi yapıldı. Her iki ihaleyle birlikte bin 40 konutun ihalesi tamamlanırken, TOKİnin Vana yapacağı konut sayısı 3 bin 984e ulaştı. TOKİ, Van için bugüne kadar 10 okul, 4 ticaret merkezi, 7 cami ve 12 bin 429 konteyner altyapısı ihalesi gerçekleştirdi.

AA


Geri Dön