28 / 03 / 2024

TOKİ'den 15 bin liraya iş yeri, 64 bin liraya konut!

TOKİ'den 15 bin liraya iş yeri, 64 bin liraya konut!

TOKİ, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde 40 ilde 133 iş yeri ve 25 konutu satışa çıkardı. Yarın düzenlenecek açık artırmada, iş yerleri 15 bin lira, konutlar 64 bin liradan başlayan fiyatlarla, yüzde 15 peşin 120 ay vadeyle satışa sunulacak...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,  Adana  ve Samsun gibi büyükşehirlerin de aralarında olduğu 40 ilde 133 iş yeri ve 25 konutu satışa çıkardı. 

Yarın düzenlenecek açık artırmada iş yerleri 15 bin lira, konutlar 64 bin liradan başlayan fiyatlarla, yüzde 15 peşin 120 ay vadeyle satışa sunulacak. 

TOKİ'den yapılan açıklama göre, piyasa koşullarında ev ve iş yeri sahibi olamayan vatandaşlara düşük maliyetli çözümler üreten İdare, bu kapsamda 158 konut ve iş yerini cazip fiyatlarla açık arttırma yöntemiyle satışa sundu. 

Bu taşınmazlar arasında Ankara'nın turizm merkezlerinden Beypazarı'nda iş yerleri de bulunuyor. 42 metrekare büyüklüğündeki iş yerlerinin fiyatları 18 bin lira ile 21 bin lira arasında değişiyor.  Ankara  protokol yolunda bulunan 153 metrekare büyüklüğündeki iş yeri de 145 bin liradan teklife açılacak. 

İdare'nin satışa çıkardığı taşınmazlar arasında  İzmir  Torbalı'da bulunan 132 metrekare büyüklüğündeki iş yeri 62 bin lira, Diyarbakır Merkez Üçkuyular'daki 48 metrekare büyüklüğündeki iş yeri de 15 bin lira muhammen bedelle alıcıya sunulacak. 

Ankara Polatlı 1. etapta 120 metrekare büyüklüğünde 3 artı 1 konut 87 bin liradan, Polatlı 2. etaptaki konutlar 121 liradan, Sincan Yenikent'teki 135 metrekare büyüklüğündeki 3 artı 1 konut da 85 bin liradan teklife açılacak. 

     

Satışa sunulan taşınmazlar 40 ilde

     

Satışa sunulan taşınmazlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Sakarya, Balıkesir, Karaman, Tokat, Samsun, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Yozgat, Burdur, Kırşehir, Niğde, Trabzon, Zonguldak, Ağrı, Çorum, Edirne, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Ordu, Yalova, Giresun, Isparta, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Mardin, Nevşehir, Sivas, Şırnak ve Van illerinde bulunuyor. 

Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri, Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek, başvurular ve teminatlar bu bankaların yetkilendirilmiş şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıca, açık artırma gününde müzayedenin yapılacağı salonlarda kurulacak stantlarda başvuru kabul edilecek. 

Başvuru sırasında, muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, muhammen bedeli 100 bin-200 bin lira arasındakiler için 10 bin, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak. 

Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak. 

Yarın saat 14.00'te yapılacak iş yeri ve konut satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde ve TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında canlı bağlantı yoluyla gerçekleştirilecek. Adana Seyhan'daki Mavi Sürmeli Otel'den de sesli bağlantı yapılarak teklifler alınabilecek. 

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye '''' ve ''www.eskidji.com'' internet adreslerinden ulaşılabilecek. 

AA


Geri Dön