24 / 04 / 2024

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek söz konusu alanda, 100 Bin Konut Kampanyasında hak sahipleri belirlenen 1329 konutun inşasının yapılacağını belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberde, Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi'nde 3 sene önce 450 konut yapılacağının duyurulduğu ve bu konutların bu yıl başlatılan İlk Evim Projesi kapsamındaki 500 bin konut projesine dahil edildiği yönünde iddialar olduğu belirtildi.

Verilen detaylara göre, söz konusu iddiaların asılsız olduğu bildirilen açıklamada, haberde yer alan bölgeye ilişkin 2021 yılında 100 bin Yeni Sosyal Konut Kampanyası kapsamındaki 439 adet konut için ihale yapıldığı ancak işin tasfiye edildiği, 5 Ocak 2023 tarihinde ise ikmal ihalesinin yapılacağı belirtildi.

TOKİ den 3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu başlıklı haberler için flaş açıklama!

- Denizli Kocadere mevkisi alternatif olarak belirlendi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında konut yapımı için belirlenen Pamukkale ilçesindeki Yeniköy mevkisinin, Tabiat Varlıkları Açısından Özel Çevre Koruma Alanı Hassas Koruma Zonu'nda bulunması üzerine Kocadere'nin alternatif olarak belirlendiği bildirildi.

Yine verilen detaylara göre, bu kapsamda 497 ve 393 konutluk iki ayrı etapta 890 konut için proje proje çalışmalarının tamamlandığı ve ihale işlemlerinin başlatıldığı belirtilen açıklamada, ihalelerin 12-13 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.


Geri Dön