20 / 04 / 2024

TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olma müjdesi!

2020 yılı TOKİ alt gelir grubu ucuz konut satış listesi yayınlandı. TOKİ, 5 bin lira peşinat ve 305 liradan başlayan taksitlerle alt gelir grubunu ev sahibi yapacak. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açık satış yöntemiyle çekilişsiz kurasız satışa çıkarılan evlerin listesi resmi internet sitesinde yayınlandı. Takvim'de yer alan habere göre; alt gelir grubu için üretilen ucuz konutlar çok fazla sayıda başvuru aldığı için kuralı olarak satılıyor. Ancak bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak kazanmasına rağmen  TOKİ  alt gelir grubu başvuru şartları için uygun olmamaları gibi nedenlerle başvuruları iptal edilebiliyor. Güncellenen yeni liste ile farklı illerde bulunan 28 adet konut projesi ile 5 bin lira peşinat ve 305 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olma fırsatı sunuluyor.

TOKİ ŞANLIURFA VİRANŞEHİR ALT GELİR GRUBU SATIŞ DUYURUSU

İlanlar arasında yer alan 43 adet konut;ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 26 Şubat 2020 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında Halkbank şubeleri üzerinden açık satış yöntemi ile açık artırma usulüyle satılıyor.

Satışlarda 5 bin lira peşinat seçeneği sunulurken en düşük aylık taksit tutarı ise 305,60 lira oldu.

TOKİ den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ AÇIK SATIŞ NE DEMEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca satılan konutlar farklı kategorilerde satılıyor. Alt gelir grubu için üretilen ucuz konutlar çok fazla sayıda başvuru aldığı için kuralı olarak satılıyor. Ancak bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak kazanmasına rağmen TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları için uygun olmamaları gibi nedenlerle başvurları iptal edilebiliyor.

İşte elde kalan bu konutlar TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile kurasız başvuru önceliğine göre satılıyor. Bu konutlar TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ilan edilyor ev başvurusu projelere göre Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı ile şahsen yapılıyor.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri tespit edilecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisinde yer alan başvuru sahipleri ile beraber kura çekilecek..

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri açıklanacak.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş gününün ardından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatlarının belirlenmesiyle İdare tarafından açıklanacak tarih arasında "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

İhalenin ardından konut sayılarında azalma olması halinde konut belirleme kurası ile beraber ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin açıklayacağı tarihler arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştirecek.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgelerle beraber ilan edilen tarihlerde ibraz edip başvuru şartlarına sahip olduklarını tespit ettirecek.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının yüzde 10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihinden sonraki ay itibariyle başlayacak.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin hayata geçirilmemesi durumunda, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi kapsamında en kısa süre içersinde faizsiz olarak iade edilecek.

TOKİ'den her keseye uygun konut fırsatı!

TOKİ'nin 9 ildeki 2 bin 788 konutu sahiplerini bulacak!


Geri Dön