19 / 04 / 2024

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Hükümet, alt ve orta gelir grubuna ucuz konut üretmesi için TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman sağlayacak. Son dönemde durma noktasına gelen inşaat sektörüne hareket katmak için hazırlanan paket hükümet tarafından açıklandı. İşte detaylar...



Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40’ı tamamlamış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayırıldı

Bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalara belli bir rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecek. Böylece inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanarak kısa vadedeki konut arzının artması, fiyatların dengeye gelmesi hedefleniyor.

Bunların yanında TOKİ vasıtasıyla yürütülen uygun fiyatla sunulan düşük maliyetli, düşük fiyatlı sosyal konut projelerine hız verilecek. Düşük gelir gurubundaki vatandaşlarıı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlanacak.

Sosyal konut projelerinin istismarını önlemek için bu yolla edinilen konutların 5 yıl süreyle satışına izin verilmeyecek.

 


Geri Dön