29 / 03 / 2024

TOKİ'den borcunu erken ödemeye yüzde 20 indirim!

TOKİ'den borcunu erken ödemeye yüzde 20 indirim!

TOKİ'den verilen bilgiye göre erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem nakit ihtiyacını karşılamak hem de borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara imkan sağlamak amacıyla, "erken ödeme indirimi" uygulaması başlatıyor.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, 22 Mart'ta başlatılacak uygulama uyarınca, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak.

Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve iş yeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve iş yeri sahibi yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı.

TOKİ'nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve iş yeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5,8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor.

İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği bu tutarların bir bölümünü, daha kısa sürede toplamış oluyor.

Erken ödeme uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan günleri arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor.

İsteyenler, konut kredisi faizlerinin düşmesi nedeniyle, borçlarını kapatmak için bankalardan, TOKİ'nin imzaladığı protokoller çerçevesinde avantajlı kredi kullanabilecek.

Uygulamada indirim oranları, elde edilecek peşin tahsilat toplamının, projelerin toplam maliyetinin altına inmemesini sağlayacak şekilde belirleniyor.

Erken ödeme kampanyaları ile sağlanan nakit girişler ile idarenin kısa vadeli nakit ihtiyacı karşılanıyor.

İndirim uygulamasından yararlanabilmesi için, hak sahiplerinin, başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi benzeri herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ, bahara ‘erken ödeme indirimi'yle girdi

TOKİ, borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyenler için erken ödeme indirimi kampanyası başlattı. Peşin ödemede yüzde 20, 3 taksite ise yüzde 17 indirim var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için ‘erken ödeme indirimi' uygulaması başlattı.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, 22 Mart'ta başlatılacak uygulama uyarınca, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak.
Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve iş yeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı.

Öte yandan TOKİ'nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5.8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor. İdare, zaman zaman nakit ihtiyacını giderebilmek için bu tür kampanyalara yöneliyor.        

Erken ödeme uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan günleri arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor. Öte yandan indirim uygulamasından yararlanabilmek için hak sahiplerinin başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması şart olarak ortaya konuldu.

İsteyenler, konut kredisi faizlerinin düşmesi nedeniyle, borçlarını kapatmak için bankalardan, TOKİ'nin imzaladığı protokoller çerçevesinde avantajlı kredi kullanabilecek.
Tebernüş Kireçci

TOKİ erken ödeme indirimi başlatıyor
  
TOKİ, borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyenler için 'erken ödeme indirimi' başlatıyor. Erken ödeyene yüzde 17-20 arası indirim var

TOKİ'NİN 22 Mart'ta başlatılacağı uygulama uyarınca, borcunu erken ödeyenlere, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak. Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve iş yeri sahibi yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında. TOKİ'nin, 2008 sonuna kadar sattığı 133 bin konut ve iş yeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5,8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor.  Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan günleri arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor. Uygulamada indirim oranları, elde edilecek peşin tahsilat toplamının, projelerin toplam maliyetinin altına inmemesini sağlayacak şekilde belirleniyor. İndirimden yararlanabilmek için, başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi benzeri herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.
Akşam

TOKİ erken ödemeye yüzde 20 indirim yapıyor

TOKİ, hem nakit ihtiyacını karşılamak hem de borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara imkan sağlamak amacıyla erken ödeme indirimi uygulaması başlatıyor.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, 22 Mart'ta başlatılacak uygulama uyarınca, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak. Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve iş yeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve iş yeri sahibi yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kapsam dışında bırakıldı. TOKİ'nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı 133 bin konut ve iş yeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5.8 milyar lira civarında alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği bu tutarların bir bölümünü, daha kısa sürede toplamış oluyor. İndirimden yararlanabilmesi için hak sahiplerinin, TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi benzeri  herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.
Star

Erken ödeyene indirim

TOKİ, aldığı konut ve işyerinin borcunu erken ödeyeceklere büyük fırsat sunuyor. Peşin ödemeye yüzde 20, 3 taksite ise yüzde 17 indirim yapılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem nakit ihtiyacını karşılamak, hem de borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için 'erken ödeme indirimi' başlatıyor. 22 Mart'ta başlayacak uygulamada, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödemede yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak. TOKİ'den 2008 sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi uygulamadan yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı. TOKİ'nin, 2008 sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5.8 milyar lira alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği tutarların bir bölümünü kısa sürede topluyor. Erken ödemeden yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor.
Takvim

TOKİ'den müthiş fırsat

TOKİ'den ev alıp taksit ödeyen ev sahiplerine müthiş erken ödeme indirimi uygulaması başlatılıyor.Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem nakit ihtiyacını karşılamak hem de borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara imkan sağlamak amacıyla, ‘'erken ödeme indirimi'' uygulaması başlatıyor. 22 Mart'ta başlatılacak uygulama uyarınca, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak. Uygulamadan, TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi yararlanacak. Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı.

5.8 MİLYARLIK ALACAK

TOKİ'nin, 2008 yılı sonuna kadar sattığı 133 bin konut ve işyeri nedeniyle hak sahiplerinden yaklaşık 5,8 milyar liralık alacağı bulunuyor. Erken ödeme uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan günleri arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor.

İSTEYEN KREDİ KULLANACAK

İsteyenler, konut kredisi faizlerinin düşmesi nedeniyle, borçlarını kapatmak için bankalardan, TOKİ'nin imzaladığı protokoller çerçevesinde avantajlı kredi kullanabilecek. Uygulamada indirim oranları, elde edilecek peşin tahsilat toplamının, projelerin toplam maliyetinin altına inmemesini sağlayacak şekilde belirleniyor. Erken ödeme kampanyaları ile sağlanan nakit girişler ile idarenin kısa vadeli nakit ihtiyacı karşılanıyor.
Bugün


Geri Dön