26 / 04 / 2024

TOKİ'den Kırıkkale Yuva Mahallesi'ne 927 konutluk proje!

TOKİ'den Kırıkkale Yuva Mahallesi'ne 927 konutluk proje!

TOKİ, Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde 927 konutluk proje inşa edecek. Proje, konut ihtiyacının yanı sıra yerellik ve mahalle kültürünü gözeten uygulamasıyla da dikkat çekiyor.



Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde  TOKİ  tarafından inşa edilecek 927 konutluk proje, konut ihtiyacının yanı sıra yerellik ve mahalle kültürünü gözeten uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Anadolu’daki projelerine devam ediyor. Konut alanlarını, tüm altyapı ve sosyal ihtiyaçları dikkate alarak tasarlayan TOKİ, Kırıkkale Yuva Mahallesi’nde yeni bir yaşam alanı oluşturuyor. 927 konutun yer alacağı yeni yerleşimde konutlar, kullanıcıların farklı talepleri dikkate alınarak şekillendiriliyor. Projede yerellik esası ile mimari ölçekte farklı çizgilere yer veriliyor. İnşa edilen konutlarda, yerel mima- riden izler yansıtılırken mahalle kül- türünün korunmasına ve geliştiril- mesine katkı sağlayacak bir planlama yapılıyor. TOKİ, gerçekleştirdiği çalışmaların planlanmasını, kullanıcı beklentileri ile yerel ihtiyaçları göz önünde bu- lundurarak hazırlıyor. Kırıkkale’deki Yuva Mahallesi projesinde bulunan 927 konut, 37 adet bloğun içinde ko- numlandırılıyor. Kat büyüklükleri ise kişi sayısına bağlı olarak şekillendiri- liyor. Buna göre, proje kapsamındaki 703 daire 2+1 oda planında, 78.07 metrekarelik bir alana sahip olacak. 3+1 oda planlı 224 daire ise 109.64 metrekare büyüklüğünde olacak.


AVANTAJLI ÖZELLİKLER 


Kırıkkale’nin yeni yaşam alanı, barın- ma ihtiyacının yanı sıra farklı sosyal ihtiyaçlara da çözümler sunuyor. Proje kapsamında inşa edilecek üç ticaret merkezindeki dokuz dükkân ile yerle- şim sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek alışveriş birimleri oluşturuluyor. Yuva Mahallesi’nde ayrıca 24 dersliğe sahip bir ilkokul ve iki cami de bulunacak. Çocuklar için oyun sahaları, fitness alanları ve parklar da yine kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak sosyal donatılar arasında yer alıyor. Yaklaşık 100 bin metrekare alana uygulanacak olan proje, gerek şe- hir merkezi gerek  Ankara  karayolu bağlantı noktasına yakınlığıyla önemli bir avantaj sunuyor. Kırıkkale şehir merkezine iki kilometre uzaklıkta olan Yuva Mahallesi’nin Ankara Esenboğa Havaalanı’na uzaklığı ise 90 kilometre. 


YERELLİK 


Yerel çizgiler ile modern mimari uygulamaların harmanlandığı projede, özellikle konut cephelerinde geleneksel çizgiden izler yansıtılıyor. Geleneksel konutlarda bulunan zemin kat seviye- lerinde taş kaplamalar, söveler ve kat silmeleri gibi mimari cephe eleman- larının kullanıldığı yapılarda, pastel tonlar ve söveler için ahşap görünümlü yapı öğeleri tercih ediliyor. Geleneksel mahalle kültüründen esinlenilerek projelendirilen Yuva Mahallesi’nin yerleşim planında, konut bloklarının arasındaki mesafenin, arazi yapısı elverdiğince açık olması gözetiliyor.


TOKİ Dergi 


Geri Dön