19 / 03 / 2024

TOKİ'den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

TOKİ'den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

Dar ve orta gelirli aileler için Türkiye'nin 81 ilinde yeni konutlar üreten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu hafta içerisinde 1.823  konutun ihalesini gerçekleştirecek. Projelere maaşı 5 bin 500 TL'nin altında olan herkes başvurabilecek.



Türkiye'nin dört bir yanında projeler üreten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni konut yatırımları için düğmeye bastı. 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ bu hafta içerisinde 1.823 konutun ihalesini yapacak.

TOKİ den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

1. Denizli Çivril 448 konut
Denizli İli Çivril İlçesi 2. Etap 448 Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami ve 1 Adet 16 Derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

2. Denizli Bozkurt 158 konut
Denizli İli, Bozkurt İlçesi, İnceler Mahallesi, 158 Adet Konut ile Hamidiye ve Tutluca Mahallelerinde 1'er Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

3. Balıkesir 458 konut
Balıkesir İli, Karesi İlçesi, 2. Etap 458 Adet Konut, 12 Adet Dükkan ve 1Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

4. Isparta 94 konut
Isparta İli Aksu İlçesi Aksu Mahallesi 94 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 14 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

5.Siirt 110 konut
Siirt İli, Kurtalan İlçesi, Sümer Mahallesi 110 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 14 Ocak 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

6. Gümüşhane 55 konut
Gümüşhane İli Merkez İlçesi Arzular Kabaköy Beldesi 55 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi 15 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

Başvuru Şartları


ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI
TOKİ projelerine başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
 
-T.C. vatandaşı olması,

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde 1 seneden az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması ya da projenin bulunduğu kent nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 senedir ikamet ediyor olmasıya da il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

-TOKİ'den konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

-Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün ya da müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

TOKİ den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

-Başvuru yaptığı tarih itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5 bin 500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5 bin 500 TL olması gerekiyor.) (İstanbul ilinde gelir şartı 6 bin TL olarak uygulanıyor..),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması   gerekiyor.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
 
1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
2. Kategori olan“En az yüzde 40 Engelli Vatandaşların”
3. Kategori olan “Emekli Vatandaşların”
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

TOKİ den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

-Başvuru sahipleri,

-Kimlik Fotokopisi,

-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli -Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”

-Engelli vatandaşlar , Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair),

-Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edecek.

TOKİ'den ayda 389 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön