19 / 03 / 2024

TOKİ'den ayda 389 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den ayda 389 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ, 7 şehirde ucuz konut kampanyası başlattı.  Kura yoluyla satılacak olan evler için aylık taksit tutarı 389 TL'den başlıyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2021'de bir çok aileyi ev sahibi yapmak için çalışmalara başladı.  Takvim'de yer alan habere göre,  TOKİ  7 ilde ayda  389 TL taksitle binlerce aileyi daha ev sahibi yapacak. Satışa çıkarılan dairelerin tipi ise 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. 

Yayımlanan ilanlar dahilinde aralarında Çorum, Denizli, Karabük, Niğde, Rize, Van ve Zonguldak'ın yer aldığı 7 ilde ucuz konut satışı yapılacağı duyuruldu.

TOKİ KONUTLARI HANGİ İLLERDE YAPILACAK? 

ÇORUM İLİ, DODURGA İLÇESİ, ESENTEPE MAHALLESİ 2. ETAP 158 ADET KONUT, 1 DÜKKANLI TİCARET Konut Projesi Kapsamında 17 Adet Konut,

DENİZLİ İLİ ÇARDAK İLÇESİ SARAY MAHALLESİ 187 ADET KONUT, 1 ADET 5 DÜKKANLI TİCARET MERKEZİ VE 1 ADET CAMİ Konut Projesi Kapsamında 37 Adet Konut,

KARABÜK İLİ, MERKEZ İLÇESİ, BELEN MAHALLESİ 1144 ADET KONUT Projesi Kapsamında 249 Adet Konut,

İĞDE İLİ ULUKIŞLA İLÇESİ KILAN MAHALLESİ 105 ADET TARIMKÖY KONUTU VE 1 ADET 2 DÜKKANLI TİCARET MERKEZİ Projesi Kapsamında 2 Adet Konut,

NİĞDE İLİ ALTUNHİSAR İLÇESİ 118 ADET KONUT Projesi Kapsamında 44 Adet Konut,

RİZE İLİ GÜNEYSU İLÇESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 1. ETAP 93 ADET KONUT VE 20 ADET DÜKKAN Projesi Kapsamında 20 Adet Konut,

VAN İLİ ERCİŞ İLÇESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 407 (419) ADET DÜKKAN VE 48 ADET OFİS Projesi Kapsamında 60 Adet Konut,

ZONGULDAK MERKEZ ÜZÜLMEZ TTK LOJMANLARI 1.ETAP 766 ADET KONUT, 4 ADET TİCARET MERKEZİ Projesi Kapsamında 119 Adet Konut satışa sunuldu.

TOKİ den ayda 389 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Söz konusu projeden ev almak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası Altunhisar Niğde şubesi üzerinden yapabilirler.  TOKİ tarafından satışa sunulan tüm konutlar TOKİ'nin resmi sitesinde ilan ediliyor. Konut başvuruları ilanlarda belirtilen Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı tutarı ile kabul ediliyor.

AYNI EVDE İKAMET EDENLER BAŞVURU YAPABİLİR Mİ? 

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapabilir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uyulabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor. 

EVLER KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ? 

Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri feshediliyor. 

BU ŞARTI TAŞIYORSANIZ... 

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekiyor. (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.



TOKİ İstanbul ve İzmir'de 4 arsayı satıyor!


Geri Dön