20 / 04 / 2024

TOKİ'den dar gelirliye 461 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den dar gelirliye 461 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den dar gelirli vatandaşlara müjde açıklama geldi. Dar gelirliye ayda 461 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuldu.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vatandaşlara çok sayıda ilde konut alma fırsatı sunuyor. Bu konut satışları tamamlanmış projelerden açık satış yöntemi ile gerçekleştiriliyor. 

Vatandaşlar bu yeni listelerde yer alan konutlardan almak istediklerinde herhangi bir kuraya veya çekilişe katılmıyor. Takvim'de yer alan habere göre; satışlar başvuru önceliğine göre yapılıyor ve önce başvuru yapan vatandaşlar istedikleri konutu alabiliyor. TOKİ'den yapılan açıklamada evlerin dar gelirliler için satışa sunulduğu belirtildi. Dar gelirli olan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmaları gerektiğine de dikkat çekildi. 

TOKİ tarafından yapılan açıklamada 461 TL taksitle konut kampanyasının başladığı belirtildi. 

Türkiye geneli çok sayıda il için yayımlanan bu duyurularda vatandaşların uygun ödeme koşulları ile alabileceği yeni konutlar da mevcut. Bu konutlar ile konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunulan kolay ödeme fırsatları ise bir miktar peşin ödeme geriye kalan tutarın ise taksitlerle ödenmesi şeklinde belirlendi.

EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ, DAR GELİRLİLER

TOKİ'den yapılan açıklamada evlerin dar gelirliler için satışa sunulduğu belirtildi. Dar gelirli olan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapması gerektiği vurgulandı.

TOKİ evlerine başvuruda bulunacaklarda aranan koşullar ise şöyle:

- T.C. vatandaşı olması,

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.00 TL olması gerekmektedir.)

AYDA 461 TL TAKSİTLE EV

Konutlar için belirlenen ödeme planları şöyle:

TOKİ den dar gelirliye 461 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

BAŞVURU

T. Halk Bankası A.ş. Tüm Şubeleri ve E-Devlet sisteminden başvurular yapılıyor. 

TOKİ'NİN AÇIK SATIŞ İLE KONUT SATIŞI YAPTIĞI ŞEHİRLER

TOKİ Başkanlığı'nın konut satış listesi sürekli değişiyor. Kurum ilan süresi dolan satışları geri çekerken yeni satışları ise resmi sitesinden açıklıyor. 

Kısa süreli aralıklarla güncellenen bu konut satışlarında şu anda ise 14 şehirde konut satış ilanı mevcut. Alt gelir grubunda satışa çıkarılan evler için ikamet şartı gerekirken orta gelir grubunda bu koşul gerekmiyor. 

Bu bilgiler ışığında TOKİ'nin sitesinde bulunan konut satış listesi şöyle:

Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Giresun, Mersin, Rize, Sivas, Tokat, Van, Zonguldak.

TOKİ KONUT SATIŞLARINDA YER ALAN KONUTLAR

Konut almak isteyen vatandaşlar için  TOKİ  tarafından çeşitli kampanyalar sunuluyor. Evlerin birçoğu standart olarak inşa edilen evlerden oluşuyor.

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri adına üretilen konutlar genellikle 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde inşa ediliyor. 

Orta gelir grubu için inşa edilen konutlar ise çok büyük oranda 3 oda 1 salon şeklinde tasarlanıyor. Fakat bu konutların dışında TOKİ 4 oda 1 salon konut satışı da yapıyor.

ÖDEME KOLAYLIKLARI NELER?

TOKİ'nin sunduğu ödeme seçenekleri kuralı konut alımlarında uygulanan seçeneklerle eşdeğer.

Konut alacak olan vatandaşların konut projesine göre değişen oranlarda belli bir tutarda peşinat ödemesi gerekiyor. Peşinat ödemeleri yüzde 10'dan başlayıp yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 oranlarında değişiyor.

Taksit seçenekleri de konuta göre değişiklik gösteriyor. TOKİ peşinat ödemesi yapan vatandaşların kalan borçlarını en az 120 ay olmak üzere uzun vadede taksitlere bölüyor. Taksitler 120 ay, 144 ay, 180 ay, 216 ay ve 240 ay şeklinde değişiyor. 

TOKİ'den 10 ilde ucuz konut satışı!


Geri Dön