19 / 04 / 2024

TOKİ'nin Denizli'de yapacağı 25 bin konutun arsası hazır!

TOKİ'nin Denizli'de yapacağı 25 bin konutun arsası hazır!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran Genel Seçimler öncesinde AKP'nin Denizli'de 250 lira taksitle 25 bin konut yapılacağı vaadinde bulunduğunu hatırlattı.



CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran Genel Seçimler öncesinde AKP'nin oy kaygısıyla hareket ederek, Denizli'de 250 lira taksitle 25 bin konut yapılacağı vaadinde bulunduğunu hatırlattı. "Bir gecede, alt yapısı hazırlanmadan verilen 250 lira taksitle 25 bin konut projesi sözü yerine getirilmedi. Seçim bitti, vaatleri rafa kalktı" diyen Basmacı şunları söyledi: "Bizim seçim vaadimizde olan bu projeyi, bir gecede bildirgemizden alıp, kendi projeleriymiş gibi açıkladılar. Ama aradan 7 ay geçti hâlâ ortada hiçbir şey yok. Müracaat bile aldılar ve 126 bin Denizlilinin hayallerini yıktılar. Boş tarlaları göstererek 'arsalar hazır' dediler. Bir an önce kandırdığınız dar gelirli vatandaşlardan özür dileyin. Haziran ayından bu yana kaç ay geçti. 25 bin konutla ilgili bir tek kelime dahi etmediler." 


Sözcü/ Başak KAYA 


Haber Haber Ekspress Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Denizli Milletvekili Melike Basmacı 7 Haziran 2015'teki genel seçimden önce hemen yapılacağı duyurulan 25 bin konut projesinin unutulduğunu söyledi. CHP Grup Yönetim Kumlu ve KİT Komisyonu Üyesi Basmacı, oy kaygısıyla bol keseden vaat verenlerin, bugün projeyi ağızlarına almaya korktuğunu öne sürdü. 


Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci tarafından bir gecede, altyapısı hazırlanmadan vaadedilen, 250 lira taksitle 25 bin konutun hala yerlerinin belirlenemediğini iddia eden Milletvekili Basmacı, "Vatandaştan oy toplamak için apartopar açıklanan 25 bin konut projesini, benim dile getirdiğim kadar kimse dile getirmiyor. Seçim bitti, vaatleri rafa kalktı. 


Sadece oy toplayabilmek için söylenen bu proje, CHP'nin projesiydi. Bizim seçim vaadimizde olan bu projeyi, bir gecede bildirgemizden alıp kendi projeleriymiş gibi açıkladılar ama aradan yedi ay geçti, hala ortada hiçbir şey yok." dedi. AK Parti hükümetinin, 25 bin konut projesi için müracaatta bulunan 126 bin Denizlilinin hayallerini yıktığını söyleyen Melike Basmacı, "Bugüne kadar kandırdığınız, oyaladığınız dar gelirli vatandaşlanmızın umutlanın daha fazla kırmayın. Gelin, bu projeyi ele alın, dar gelirliyi ev sahibi yapın. 7 Haziran'dan sonra hemen başlayacağınızı söylediğiniz konutlara bir türlü başlayamadınız. Boş tarlalan göstererek, 'Arsalar hazır.' dediniz, halkı kandırdınız. Mumunuz söndü. Bir an önce, kandırdığınız dar gelirli vatandaşlardan özür dileyin. Haziran ayından bu yana kaç ay geçti, 25 bin konutla ilgili bir tek kelime dahi etmediniz. Yazıktır, günahtır beyler. Daha fazla bu vatandaşlan oyalamayın, umutlarını sömürmeyin." diye konuştu. 


Haber Ekspres


Geri Dön