25 / 04 / 2024

TOKİ'nin Konya Meram'da başlattığı konut projesi meclis gündeminde!

TOKİ'nin Konya Meram'da başlattığı konut projesi meclis gündeminde!

TOKİ tarafından Konya Meram Gödene bölgesinde başlatılan konut projesinin tamamlanmaması meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Parti'li Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman,  TOKİ  tarafından Konya Meram Gödene bölgesinde başlatılan konut projesinin tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li Karaduman, ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan Konya Meram Gödene 804 adet konut projesi için 30 Kasım 2017 tarihinde başvurular alınmış ve 6 Aralık 2017 tarihinde kura çekilişleri gerçekleştirilmiştir. Yapılması planlanan bu proje için kamuoyunda bir takım iddialar gündeme gelmektedir. İddialara göre, kuraların çekilmesinden sonra sözleşme imzalanan konut sahiplerine üç yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz bir ev teslimi yapılmamıştır. 804 adet konutu teslim almak üzere bekleyen yüzlerce aile mağduriyet yaşamaktadır. Yaşanılan mağduriyeti ifade eden konut sahiplerine yetkililer tarafından kesin bir teslim tarihi ifade edilmeyip, “bir kaç ay kaldı” “az kaldı” gibi ucu açık ifadelerle cevap verilerek süreç ötelenmiştir. Gelinen noktada www.toki.gov.tr web adresinde bulunan proje durumlarında, ilgili konut inşaatı için seviye yüzde 88 olarak gözükmektedir'' diye konuştu.

Saadet Parti'li Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1. Konya Meram Gödene bölgesindeki konut projesi kapsamında konut sahibi olmaya hak  kazanan kişilerin ifade ettiği mağduriyetler konusunda Bakanlığınızın bilgisi  bulunmakta midir?

2. Üç yıla yakın bir süreyi bulmasına rağmen bölgedeki konut projesi neden  tamamlanamamıştır? Proje ne zaman tamamlanacaktır? 

3. Konut inşaatların tamamlanmaması ile alakalı bakanlığınızca bir inceleme başlatılmış  mıdır? 

4. Yaşanılan mağduriyetler ile alakalı konut sahiplerine neden resmi bir açıklama  yapılmamaktadır? 


Geri Dön