26 / 04 / 2024

TOKİ'nin tamamlanmak üzere olan konut sayısı 342 bin!

TOKİ'nin tamamlanmak üzere olan konut sayısı 342 bin!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, TOKİ’nin, 2003 yılından bugüne kadar başlattığı, projelendirdiği konut sayısının 460 binin üzerine çıktığını, tamamlanmak üzere olan konut sayısının ise 342 bine ulaştı



TOKİ tarafından düzenlenen "Toplu Konut ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende konuşan Murat, ortalama 3,9 hane halkı büyüklüğü dikkate alınırsa bunun, 100 bini aşkın 18 şehir kurulduğu anlamına geldiğine işaret etti. Yapılan konutların 390 binden fazlasının sosyal konutlar olduğunu vurgulayan Mehmet Murat, dar ve orta gelir grubuna, alt gelir ve yoksullara yönelik konut üretimine, gecekondu dönüşüm ve kentsel yenileme projelerine, altyapılı arsa sunumuna büyük önem verdiklerini söyledi.

TOKİ hakkındaki bilinç ve farkındalığı artırmak, idarenin imajını güçlendirmek amacıyla "Toplu Konut ve İnsan" konulu yarışmayı düzenlediklerini belirten Murat, yarışmaya gösterilen ilgiden ve katılımdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

TOKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Ali Kahraman da, fotoğraf sanatına ve bu sanatla ilgilenenlere destek vermek amacıyla Haziran’da yarışma düzenlediklerini, amatör ve profesyonel çalışmalara açık olan "ulusal renkli baskı fotoğraf yarışmasına" 216 katılımcının toplam 730 fotoğraf gönderdiğini söyledi. Değerlendirme sonucunda 13 eser finale kalırken, İstanbul’dan Ercan Yolgiden’in "Dinginlik ve Huzur" adlı fotoğrafının birinci, Bursa’dan Önder Turacı’nın "Kentsel Yenileme" isimli fotoğrafının ikinci, Gaziantep’ten Birol Kıraç’ın "Okul Bahçesinde Sohbet" isimli fotoğrafının üçüncü seçildiğini kaydeden Kahraman, dereceye giren üç eserin dışında kalan 10 çalışmanın mansiyon ödülü kazanırken, 44 çalışmanın sergilenmeye değer bulunduğunu belirtti.

Kahraman’ın verdiği bilgiye göre, yarışmada birinci olan fotoğrafa 4 bin lira, ikinci olana 3 bin lira, üçüncü olana 2 bin lira para ödülü verildi. Dereceye giremeyen 10 çalışma biner lira para ödülü kazanırken, dereceye giren ve mansiyon verilen eserlerin dışında kalan 19 çalışma  TOKİ  tarafından 500’er lira karşılığında satın alındı. Toplam 19 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Yarışmada dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan çalışmalar,  Ankara  ve İstanbul’da sergilenecek. Ödül kazananlar satın alınanlar ve sergilenen çalışmalardan oluşan fotoğraflar, bir katalog haline getirilecek ve tüm katılımcılara, fotoğraf derneklerine ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) gönderilecek.

Konuşmalardan sonra, fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere plaket ve ödülleri, TOKİ yetkilileri tarafından verildi. Daha sonra, dereceye giren, mansiyon verilen ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi, TOKİ’nin giriş katında açıldı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ 8 yılda 100 bin kişilik 18 şehir kurdu 

Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, TOKİ’nin, 2003’ten beri başlattığı konut sayısının 460 binin üzerine çıktığını, tamamlanmak üzere olan konut sayısının ise 342 bine ulaştığını belirtti.

TOKİ’nin düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende konuşan Murat, ortalama 3.9 hane halkı büyüklüğü dikkate alınırsa bunun, 100 biner kişilik 18 şehir kurulduğu anlamına geldiğine işaret etti.
Star


Geri Dön