29 / 03 / 2024

TOKİ'nin Tavşanlı Evleri için 60 saat sıra bekliyorlar!

TOKİ'nin Tavşanlı Evleri için 60 saat sıra bekliyorlar!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) alt gelir grubuna yönelik olarak ürettiği 25 konut, Kütahya Tavşanlıyı alarma geçirdi. Konutların başvuru önceliğiyle satılacağını duyan vatandaşlar, ilk 25te yer alabilmek için yarışa girdi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) alt gelir grubuna yönelik olarak ürettiği 25 konut, Kütahya Tavşanlıyı alarma geçirdi. Konutların başvuru önceliğiyle satılacağını duyan vatandaşlar, ilk 25te yer alabilmek için yarışa girdi. 2 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek satış için  29 Nisan Cuma cuma gecesinden sıraya girerek, yaklaşık 60 saat beklemeyi göze alan vatandaşlardan arka sırada yer alanlar, 'ilk 25'te eksilme olur' umuduyla bekleyişini sürdürdü. Geceyi taburelerin üzerinde battaniyelere sarılarak geçiren vatandaşlar, Pazartesi mesai başlangıcına kadar nöbetlerini sürdürecek. Satış işlemleri 2 Mayıs - 30 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak olan konutların satışının kuyrukta bekleyen kişi sayısının çokluğundan dolayı bir günde tamamlanması bekleniyor. Tavşanlıları sıraya dizen konutlar TOKİnin 2. ve 3. etapta alt gelir grubuna yönelik uygulamalar kapsamında stokta bulunan 2 oda ve 1 salon tipindeki 25 daireden oluşuyor. Dairelerin fiyat aralıkları ise 47 bin 436 ile 51 bin 652 TL arasında değişiyor.

Oğulların yerine nöbet
Satışla ilgili haberi yerel gazetelerden öğrendikten sonra istenen belgeleri hazırlayıp bankanın önünde beklemeye başladıklarını belirten vatandaşlar, özellikle geceleri şiddeti artan soğuğa aldırış etmeden bekleyişlerini sürdüreceklerini kaydettiler. Banka önünde nöbet tutan vatandaşlardan Ayhan Gürel, satışla ilgili haberi gazetede okuyunca belgelerini hazırlayıp ev sahibi olma hayaliyle bankaya koştuğunu söyledi. Asgari ücretle çalıştığını dile getiren Gürel, "Ancak bu şartlarda bir ev sahibi olabiliriz. Bunun için banka şubesine gittiğimde benden önce gelenleri gördüm. 25 kişiyi geçmişti. Yine de öndekilerden ayrılan olabileceği umuduyla bekliyorum. Sonuna kadar bekleyeceğim" dedi.

Emekli Mehmet Gül ise oğlunun bir evi olmadığını, bu konutların satış şartlarının da uygun olduğunu ifade ederek, oğlunun yerine nöbet tuttuğunu anlattı. İlker ve Mehmet Yavuz ile Mehmet Ali Karaca ise bankada satış işlemini yaptıracak ilk 25 kişi arasına girmek için beklemelerinin kendilerini zorlamadığını, ev sahibi olma hayallerinin kendilerine güçlüklere sabretme imkânı verdiğini bildirdi.


Geri Dön