25 / 04 / 2024

TOKİ'nin Van'a yapacağı konut sayısı 5 bine çıkarıldı!

TOKİ'nin Van'a yapacağı konut sayısı 5 bine çıkarıldı!

 Van depreminin yol açtığı acil barınma sorununun çözülmesi için 'acil' koduyla hazırlıklarını sürdüren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 800 konutun temelini attı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile  TOKİ  arasında ortak yürütülen çalışmalarda Van'a daha önce 3 bin kalıcı konut yapılacağı açıklanırken, bu rakam Başbakan'ın da talimatıyla 5 bine çıkarıldı. TOKİ yeni açıkladığı karar kapsamında bin 808 yeni konut için arazi çalışmalarını tamamlarken, önümüzdeki günlerde ihaleyi de gerçekleştirecek. Konutların ödemeleri ise anahtar teslim tarihinden 2 yıl sonra başlayacak ve 20 yıl vadeli olacak. İdare yine Başbakan'dan gelen talimatla daha önce belirlenen konut bedelinde de indirim yapacak ve konutlar düşük ücret ve uzun vade ile depremzedelere verilecek. İdarenin yüklenici firmalara ihale sürecindeki en büyük şartı "Ağustos teslim" oldu.

TESLİMATLAR ÖNE ALINDI
TOKİ 10 bin depremzedeyi çadırlardan ve prefabriklerden kurtaracak bin 708 konutun teslimini de öne aldı. İdare, hak sahiplerinden peşin alınması gereken KDV bedellerini de depremzedelerin mağduriyetini göz önüne alarak taksit bedellerine yansıtma kararı alırken, konutların taksit ödemeleri Mart 2012'de başlayacak. TOKİ, Van Merkez Korubaş köyünde bin 58, Van Merkez Bardakçı köyünde 426, Van Bostaniçi'nde de 224 adet konutu "geçici işgal" ile hak sahiplerine teslim etmeyi kararlaştırdı.
Sabah


Geri Dön