25 / 04 / 2024

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…



HAVELSAN Alan Bazlı Yazılım Uzmanı ve Eyeminer (Şehrin Akıllı Kutusu) Yapay Zeka Tabanlı Video Analiz Sistemi Ürün Yöneticisi Büşra Özbay Başeski, görüntü işleme sektöründe birbirinden farklı uygulamalar gerçekleştirdiklerini, askeri alanlarda ve emniyet güçlerinin ihtiyaçları için farklı çözümler oluşturduklarını ifade etti.

Geliştirmiş oldukları plaka tanıma sistemlerinin güvenlik güçleri eli ile yüksek başarı oranı ile kullanıldığını ifade eden Başeski, ayrıca araçların marka, model bilgisini tanıyabildiklerini söyledi. Başeski, araçlar haricinde insanların eşkal bilgilerini tespit edebildiklerini, bu kapsam bütününde de davranış analizi gerçekleştirebildiklerini açıkladı.

Gelinen son noktada görüntü işleme tekniklerinde oluşmuş olan bilgi ve tecrübeleri farklı alanlarda da kullanılmak üzere harekete geçtiklerini söyleyen Başeski,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile yapmış oldukları iş birliği ile ilgili şu açıklamaları kullandı:

 Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!


Geri Dön