24 / 04 / 2024

Toprak Center'ı 120 milyon TL'ye Mert İnşaat satın aldı!

Toprak Center'ı 120 milyon TL'ye Mert İnşaat satın aldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Amme alacakları tahsili çerçevesinde devraldığı 7 bin 702 metrekare arsa üzerinde kurulu bulunan Beşiktaş'taki Toprak Center binasını 5 Haziran'da kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle ihaleye çıkardı...




TMSF'nin satışa çıkardığı Toprak Center'ı  120 milyon TL'ye  Ankara  merkezli karayolları müteahhidi olarak bilinen Mert İnşaat satın aldı.


TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Amme alacakları tahsili çerçevesinde devraldığı 7 bin 702 metrekare arsa üzerinde kurulu bulunan Beşiktaş'taki Toprak Center binasını 5 Haziran'da kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle ihaleye çıkardı. 


İki büyük bloktan oluşan iş merkezini 120 milyon TL bedel ödeyerek Mert İnşaat Turizm A.Ş satın aldı. Ankara merkezli olan şirket, karayolları müteahhidi olarak biliniyor. Mert İnşaat'm ortakları arasında Hüseyin Gündoğdu, Mertcan Gündoğdu ve Yiğit Gündoğdu bulunuyor. 


18 KATLİ İKİ BLOK Toprak Center Binası'nm, 4 kat kapalı garajları ve 14 asansörü bulunduğu, ön tarafı Ihlamur Yıldız Caddesi'ne cepheli, arka tarafı Yıldız Caddesi Bekçi Sokağa cepheli boğaz manzaralı oldu ğu ve iskânı bulunuyor. Binaların temel yapısı müsait olduğundan her bir bloka ayrı ayrı 6'şar kat çıkılabileceği, binaların her biri veya her ikisinin de otel veya iş merkezi olarak kullanılabileceği kaydedildi. 


Toplam 18 kattan oluşan bina zemin kattan itibaren A ve B blok olarak adlandırılan iki ayrı blok şeklinde yükseliyor. 7 bin 702 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan plazada A ve B blok ta her katın bin 375 brüt kullanım alanı bulunuyor. 


Yalısını da Çolakoğlu almıştı M AYNI ihalede satışa çıkarılan İşkodralı Tahir Paşa Yalısı ve arsasını da 46 milyon liraya TEB'in ortaklarından Çolakoğlu Ailesi satın almıştı. Saip Molla Caddesi, 19 numarada yer alan arsa, 47.5 metre rıhtım boyuyla Boğaz'ın en uzun rıhtımlı yalıları arasında yer alıyor. Andonaki Yalıları ile Tevfik Paşa Yalısı arasında kalan yalı, bin 800 metrekarelik taban oturumuyla da en büyük yalı olma özelliğine sahip. 


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön