25 / 04 / 2024

Toprak kardeşler, TMSF ile anlaştı

Toprak kardeşler, TMSF ile anlaştı

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Toprak, babası Halis Toprak'tan kalan borçlarıyla ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile prensipte anlaşmaya vardı.



Kız kardeşleri Ayfer ve Aynur Toprak ile birlikte Fon Başkanı Ahmet Ertürk'le yaklaşık 4 saat görüşen Mehmet Toprak, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, bugün konuyla ilgili resmî açıklamayı yapacaklarını söyledi.
Kardeşi Ayfer Toprak da görüşmenin olumlu geçtiğini kaydetti.

Halis Toprak'ın görevi bırakmasının ardından 17 Şubat'ta holdingin başına geçen Mehmet Toprak, babasından kalan borçlar için dün TMSF ile masaya oturdu. Toprak kardeşler yaklaşık 4 saat Fon binasında Başkan Ahmet Ertürk ile görüştü. Akşam saatlerinde binadan çıkan Toprak kardeşler, basın mensuplarının sorularına kısa cevaplar vermekle yetindi. Mehmet Toprak, "Sayın Ahmet Ertürk ile görüştük. Yarın basın toplantısı düzenleyerek resmî açıklamayı yapacağız." derken kardeşi Ayfer Toprak, "Her şey olumlu geçti." dedi. Ayfer Toprak basın mensuplarının "Buraya gelmenizden babanızın haberi var mı?" şeklindeki sorusuna, "Artık Halis Bey yok. Bundan sonra Mehmet Bey var." demesi dikkat çekti. Halis Toprak, holding yönetimini 17 Şubat'ta oğluna bırakmıştı. Son günlerde TMSF ile yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Halis Toprak, Fon Başkanı Ahmet Ertürk'ü şikayet edeceğini açıklamıştı. Toprak, borcunun 40 milyon lira olduğunu; ancak kendisine 320 milyon lira borcu olduğunun söylendiğini öne sürmüştü. Halis Toprak'a ait Sarıyer İstinye'deki Aslanlı Köşk'e geçen hafta haciz gelmiş, köşk TMS tarafından 21 milyon 368 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı.

Zaman

Geri Dön