19 / 04 / 2024

Torbalı Barış Yapı Sitesi’nde kiralar neden yükseldi?

Torbalı Barış Yapı Sitesi’nde kiralar neden yükseldi?

Torbalı Barış Yapı Sitesi’nde bazı şahıslar tarafından kiralanan evler, ev sahiplerinin bilgisi dışında Suriyeli mültecilere fahiş fiyatlarla kiralanıyor. 350 ila 400 TL arasında olan evlerin kira bedeli bu sebeple 1000 TL’nin üzerine çıkıyor.



Torbalı’nın en kalabalık sitelerinden olan Barış Yapı Sitesi’nde bazı şahıslar tarafından kiralanan evler, ev sahiplerinin bilgisi dışında Suriyeli mültecilere fahiş fiyatlarla kiralanıyor. 350 ila 400 TL arasında olan evlerin kira bedeli bu sebeple bin TL’nin üzerine çıkıyor.


Kira fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi olan vatandaşlar, “Sadece kira fiyatları yükselmiyor, güvenliğimiz de tehlikede olabilir, tedirginiz” şeklinde konuşuyorlar.


VATANDAŞ TEDİRGİN

Barış Yapı Sitesi’nde kiracıdan ev kiralama yöntemiyle kayıt dışı oturan Suriyeli sayısı her geçen gün artıyor. Barış Yapı Sitesi’nin çok kalabalık olduğunu buraya yerleşen Suriyelilerin birçoğunun kayıt dışı olmasından dolayı sıkıntı yarattığını ifade eden Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Atatekin Doğan “Son günlerde kayıt dışı siteye gelip oturan kişi sayısı artıyor. Ev sahibinden daireyi kiralayan bazı vatandaşlar kendilerini buraya kaydettirip Suriyelilere kiraya veriyor. Böylelikle kira fiyatı iki katına çıkıyor. Ev sahibine ücretini veren şahıslar geri kalan parayı cebe atıyor. Yani kendisine ait bir evi olmamasına rağmen kiralama yöntemini bulanlar Suriyelilerin sırtından para kazanıyorlar” dedi. Barış Yapı’da oturanların kim olduklarının belli olmadığını da ifade eden Muhtar Doğan, ” Ev kiralayan Suriyeliler genelde bir dairede ya 2-3 aile oturuyor ya da 5-6 bekar genç birlikte yaşıyor. Son günlerde yaşanan bombalı saldırıların ardından şüpheli şahıs sayısı da artıyor. Vatandaşlarımız tedirgin oluyorlar” şeklinde konuştu.


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön