29 / 03 / 2024

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.



İZBAN çalışmaları kapsamında yol ve köprü, alt geçit çalışmaları sürüyor. İlçe genelinde yapılan çalışmalar nedeniyle birçok ev kamulaştırılarak yıkıldı.  Çalışmalar kapsamında Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evlerde kamulaştırıldı. ESHOT aktarma merkezi için kamulaştırılan 20 evin hepsi geçen haftalarda boşaltıldı. Söz konusu bölge, ev sahipleri ile Büyükşehir Belediyesi’ni kamulaştırma bedelinin düşük tutulduğu gerekçesi ile karşı karşıya getirmişti.


YIKIM İŞLEMİ DEVAM EDİYOR


Köprünün alt tarafına gitmek isteyenler köprünün girişinden açılan tali yolu kullanmak zorunda kalıyor. Tehlikeli tali yol zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor. Kazaların önüne geçmek, köprünün kapattığı yolu rahatlamak için yeni yol ve ESHOT aktarma merkezi çalışması devam ediyor. Yeni yapılacak aktarma merkezi alanı ile köprünün girişindeki tehlikeli kavşaktaki kazaların azalması bekleniyor.


TARTIŞMAYA KONU OLMUŞTU


Kamulaştırılan evlerin yıkımları devam ediyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesine bağlı 1 kepçe 2 hafriyat kamyonu boşalan evlerin yıkımlarını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda kıyım alanında bulunan su tankeri kıyım alanına su sıkarak çevredeki evlerin tozda etkilemesini önüne geçiyor. Yıkılan evlerin yerine İZBAN köprüsüne ilave olarak yol yapılacak.  Söz konusu bölge, ev sahiplerinin itirazı ile çokça basında yer bulmuştu. Alan için 2013 yılında kamulaştırma kararı çıkarılmıştı. İlk olarak Büyükşehir tarafından itiraz edilen ancak daha sonra yinelenen teklifle kabul edilen kamulaştırmada belirlenen bedel hayal kırıklığına neden oldu. İlçede İZBAN istasyonu yakınındaki arsaların metrekaresi 2 bin lirayı aşarken, İZBAN’ın Torbalı istasyonuna 100 metre mesafedeki bu alan 936 liraya kamulaştırıldı. Büyükşehir ve vatandaşlar mahkemelik olmuştu.

 

Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön