19 / 04 / 2024

Torbalı'ya Mobilya OSB sözü!

Torbalı'ya Mobilya OSB sözü!

AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Ege Bölgesi'ndeki mobilya sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Kaya, Torbalı'da Hazine'ye ait 830 dönümlük bir araziye Mobilya OSB kurulacağının sözünü verdi. 



AK Parti  İzmir  Milletvekili M. Atilla Kaya, Ege Bölgesi'ndeki mobilya sektörünün önde gelen isimleriyle buluştu. Torbalı'da Hazine'ye ait 830 dönümlük bir araziye Mobilya OSB kurulması için destek sözü veren Kaya, işte görevdirilmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kaya, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Mobilyacılar Odası ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren dernek temsilcileriyle bir araya geldi. 

Mobilya sektörünün yatırım yapmak için buluştuğunu belirten Kaya "Mobilya sektörü İzmir'de gelişebilecek sektörlerden biri. Karabağlar'da sıkışmış durumda. İşler büyüdü Karabağlar'da bu iş devam edemez. Torbalı ve Menderes hattında Mobilya OSB'yi oluşturabilecek alanlar var. Bu işi mobilya sektörünün tüm kesimleriyle birlikte çözeceğiz" dedi.

İzmir'de STK'lar arasında yakalanan sinerji ve işbirliği kültürünün Mobilya OSB'de de devreye gireceğini açıklayan Kaya, "İzmir mobilya sektörünü derme çatma, büyüme şansı olmayan üretim alanlarından uygun fiziki şartlara sahip organize sanayi bölgesine dönüştürmeyi başaracağız. İzmir mobilya sektörünün gelişimi için en önemli bölgelerden biri, sektör büyümek istiyor ve bunun için gerekli know-how firmalarımızda var" dedi.
 


Geri Dön