25 / 04 / 2024

Torun Center işçileri alacaklarını 3 aydır alamıyor!

Torun Center işçileri alacaklarını 3 aydır alamıyor!

TORUN Center'da 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti sonrası, Iııtensis adlı taşeron firma tarafından ücretsiz izne gönderilen inşaat işçileri, 3 aydır ücret alacaklarını alamadıklarını söyledi.



TORUN Center'da 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti sonrası, Iııtensis adlı taşeron firma tarafından ücretsiz izne gönderilen inşaat işçileri. 

3 aydır ücret alacaklarını alamadıklarını söyledi. 


Taşeron firmanın kendilerini sürekli oyaladığını belirten işçiler, "Ücretsiz izne çıkarılmadan önce hepimize boş kağıt imzalatıldı. Biz de güvendik, imzaladık" dedi. İşçiler, taşeron firmadan alacaklarını istediklerinde "Para yok. Şirket bu projede zarar etti. Biz de Torunlar GYO'dan alacaklarımızı alamıyoruz" yanıtını aldıklarını, öte yandan taşeron firma sahibinin şirkete yeni vinç ve kendisine özel jeep aldığını anlattı. 


'Ailem para bekliyor' 


İşçilerden Mevlüt Akgün. "Taşeron firma, olaydan sonra beni  Ankara  Gölbaşı'ndaki bir inşaata gönderdi. Ama orada da maaşımı alamadım. Eşim ve çocuklarım memlekette benden para bekliyor. Şu an kredi kartı borçlarım maaşımın iki katını geçti" dedi. Aynı inşaatta çalışan Mevlüt Akgün'ün kuzeni Ömer Faruk Akgün ise "Bazı arkadaşımız maaşlarını alamadıkları ve iş güvenliği olmadığı için 'Memleketimizde ölürüz daha iyi' dediler ve gittiler. Biz taşeronun ortadan kalkmasını istiyoruz" diye konuştu. İşçiler, aynı taşeron firmada çalışan kendileri gibi mağdur yaklaşık 50 işçinin olduğunu söyledi. 


Birgün


Geri Dön