29 / 03 / 2024

Torunlar GYO, 4 ilde AVM, rezidans ve otel yapacak!

Torunlar GYO, 4 ilde AVM, rezidans ve otel yapacak!

Torunlar GYO, 2013'e kadar İstanbul, Kütahya, Samsun ve İzmir'de 1 milyar dolarlık AVM, rezidans, otel ve ofis yatırımı yapacak



Bursa´da Zafer Plaza ve Korupark, Antalya´da Deepo Outlet´in yanı sıra Ankamall ve Marmaris Netsel Marina ortaklıklarıyla Türkiye´nin en büyük yerli alışveriş merkezleri yatırımcısı olan Torunlar GYO, 2013 yılına kadar Türkiye´nin çeşitli şehirlerinde 1 milyar dolarlık yatırım yapıp 10 bin kişiye iş sağlamayı hedefliyor.

Torunlar GYO, İstanbul Mahmutbey´de bulunan arazisi üzerinde alışveriş merkezi, rezidans ve ofisten oluşan karma proje yapacak. Kuruluş Kütahya´da Kiler Grubu ile Samsun´da da Turkmall´la ortak alışveriş merkezi inşa edecek. Torunlar GYO, İzmir´de de Sur Yapı ve Hayat Kimya ile ortak alışveriş merkezi, otel ve rezidanstan oluşan karma proje hayata geçirecek. Kuruluş tüm bunların yanı sıra Mall of İstanbul Torunlar projesini ve Galataport´taki otel projesini 2013 sonuna kadar faaliyete geçirmeyi ve 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yatırımlar sona erdiğinde 10 bin kişiye doğrudan iş sağlayacaklarını söyledi. Haramidere´de 200 milyon dolarlık yatırımla inşaa edilen Torium Alışveriş Merkezi´nin de 22 Ekim´de açılacağını ifade eden Torun, "Merkezin yüzde 80´i Electro World, YKM, Migros ve Beymen gibi büyük markalar tarafından kiralandı. 90 bin metrekare kiralanabilir alanı ve toplam 180 mağaza sayısıyla Torium, 1.750 kişiye istihdam yaratacak. Torium´un aylık 1 milyon ziyaretçiye ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Torium´un, açık alanı ve açılıp kapanabilen tavan sistemiyle doğal bir havalandırma sunduğunu belirten Torun, "Gün ışığından da yararlanabiliyoruz. Ayrıca Torium´un içinde Snowpark´ta eriyen kar suları AVM´nin soğutma ve havalandırma sistemlerinde kullanılarak yılda yüzde 20-25 enerji tasarrufu sağlayacak" dedi.

Aziz Torun, son dönemde AVM´lere gelen Arap turist sayısının arttığına da dikkat çekerek, "Özellikle İran, Kuveyt ve Suudi Arabistanlı turist sayısı fazlalaştı. Bursa Korupark AVM´de yüzde 40´lık bir artış var" açıklamasında bulundu.

Torium´a kâr yağdıracak
Torium´u üçüncü jenerasyon, günümüzün deyimiyle `3G´ alışveriş merkezi olarak konumlandırdıklarını belirten Aziz Torun, şöyle devam etti:
"Son yıllarda tüm dünyada eğlence sektörü ön plana çıktı. Biz de bundan yola çıkarak Torium´un toplam kiralanabilir alanının yüzde 25´ini eğlenceye ayırdık. Torium, Türkiye´nin en büyük kapalı eğlence merkezine ev sahipliği yapacak. AVM´lere lunapark kuran Starpark, Torium´da Türkiye´nin en büyük kapalı eğlence merkezini açacak. Bunun için ilave 5 milyon avro yatırım yaptık. Torium içinde yer alan Türkiye´nin ilk kar eğlence merkezi Snowpark´ta ise kızaklı tüp kaydırak, 70 metrelik üç sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyunları alanı yer alacak. 6 milyon avro yatırım yapılan Torium Snowpark için dünyanın en büyük AVM´lerinden Dubai Mall´un kayak merkezini de tasarlayan İngiliz mühendislik firması ACSL ile çalıştık."
Radikal


Geri Dön