29 / 03 / 2024

Torunlar GYO'nun halka arzında fiyat aralığı belli oldu!

Torunlar GYO'nun halka arzında fiyat aralığı belli oldu!

Torunlar GYO"nun halka arzında son aşamaya gelindi. Torunlar GYO"nun halka arzında fiyat aralığı 5,50 “ 7,50 TL olarak belirlendi. Torunlar GYO, hisselerinin yüzde 25,16'lık bölümünü halka açacak  



Torunlar GYO"nun halka arzında son aşamaya gelindi. Torunlar GYO"nun halka arzında fiyat aralığı 5,50 “ 7,50 TL olarak belirlendi. Hisselerinin % 25,16"lık bölümünü halka açacak olan Torunlar GYO"nun halka arzında hisselerin % 10"u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 10"u yurtiçi kurumsal yatırımcılara, % 80"i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.
 
Türkiye"nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Torunlar GYO"nun halka arz sürecinde fiyat aralığı belirlendi. Talep toplama sürecinde Torunlar GYO"nun hisse fiyatı 5,50 TL ile 7,50 TL aralığında olacak.  
Torunlar GYO"nun yurt içinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise JP Morgan aracılık ediyor.

Torunlar GYO"nun yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzının, % 21,38"i sermaye artırımı ve % 3,77"si ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranı % 25,16 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran % 28,93"e çıkacak.
Halka arz edilecek hisselerin % 80"i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, % 20"lik bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın % 10"u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 10"u yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak.
 
Aziz Torun: œTürkiye"nin en büyük gayrimenkul ortaklıklarından birini borsaya taşıyoruz
Torunlar GYO"nun halka arz süreci ile ilgili bir değerlendirme yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, œTorunlar GYO"nun halka arz süreci sonunda şu anda borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında portföy değeri açısından en büyük GYO"lardan biri olması bekleniyor. Bunu hem yatırımcılarımız hem de sektörümüz adına bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz dedi.
 
Torunlar GYO"nun portföyünde düzenli kira geliri elde edilen alışveriş merkezlerininin ağırlıklı olduğunu hatırlatan Aziz Torun, œTorunlar GYO, halka açılarak yatırımcıya gayrimenkule yatırım yapma imkanı sağlayacak. şžirketimizin yönetim kurulu uzun dönem yatırım planları ve diğer finansman ihtiyaçlarına bağlı olarak her yıl dağıtılabilir karın % 50"sini temettü olarak dağıtmayı genel kurula teklif etmeyi taahhüt etmiştir dedi.
Torunlar GYO, halka arzdan elde edilecek geliri portöyünde yer alan ve dünya standartlarında karma bir proje olarak geliştirilen œMall of İstanbul başta olmak üzere   Torun Tower, Kemankeş Projesi ve Samsun Bulvar AVM gibi geliştirilen projelerinde kullanacak. Torunlar GYO, portföyünde yer alan bu projeler için 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor.
İş Yatırım liderliğindeki Torunlar GYO"nun halka arz konsorsiyumunda 4 eş lider ve 25 üye bulunuyor
Torunlar GYO"nun halka arzını gerçekleştirmek üzere oluşturulan ve 30 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum şu üyelerden oluşuyor:
Lider: İş Yatırım Menkul Değerler A.şž.
Eş liderler: Bizim Menkul Değerler A.şž., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.şž., Finans Yatırım Menkul Değerler A.şž. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.şž.
Üyeler: Alternatif Yatırım A.şž., Delta Menkul Değerler A.şž., Yatırım Finansman Menkul Değerler A.şž., Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.şž., Ak Yatırım Menkul Değerler A.şž., Eczacıbaşı Menkul Değerler A.şž., TEB Yatırım Menkul Değerler A.şž., Hak Menkul Kıymetler A.şž., HSBC Yatırım Menkul Değerler A.şž., Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.şž., Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.şž., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.şž., Halk Yatırım Menkul Değerler A.şž., Acar Yatırım Menkul Değerler A.şž., Tacirler Menkul Değerler A.şž., Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.şž., şžeker Yatırım Menkul Değerler A.şž., Turkish Yatırım A.şž., Camiş Menkul Değerler A.şž., Global Menkul Değerler A.şž., Ataonline Menkul Kıymetler A.şž., Euro Yatırım Menkul Değerler A.şž., Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.şž., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.şž. ve Tekstil Menkul Değerler A.şž.

Halka arza ilişkin tüm bilgiler için: œwww.torunlargyo.com.tr

Torunlar GYO, halka arza ilişkin tüm bilgilerin yer aldığı www.torunlargyo.com.tr adresli web sitesi üzerinden, yatırımcıları arz hakkında bilgilendiriyor. Sitede, bir yatırımcının ihtiyaç duyabileceği her türlü bilginin yanı sıra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sektörü hakkında bilgiler de yer alıyor.

Torunlar GYO Hakkında

1996 yılında kurulan Toray İnşaat"ın, 2008 Ocak ayında SPK onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan şirket bugün Türkiye"nin lider alışveriş merkezi projeleri geliştiren şirketlerindendir.
Torunlar GYO"nun tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunmaktadır. Torunlar GYO"nun % 99,99 pay ile Antalya Deepo Outlet, Yeni Gimat"taki % 14,83 pay sahipliği ile Ankamall ve Crowne Plaza, % 44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve % 41,4 pay ile Nishİstanbul projelerinde yatırımları bulunmaktadır. Torunlar GYO"nun İstanbul"daki ilk AVM yatırımı TORIUM Alışveriş Merkezi"nin ise Ekim ayında açılması planlanmaktadır.
Torunlar GYO'nun planlanan yatırımları arasında ise Mall Of İstanbul, Torun Tower, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun Bulvar AVM bulunmaktadır. Her biri kendi alanında farklı özelliklerle dikkat çeken bu yatırımların 2010-2011 yılı içerisinde başlatılması hedeflenmektedir.


Geri Dön