28 / 03 / 2024

Torunlar İnşaat, Ali Sami Yen'in tapusunu aldı!

Torunlar İnşaat, Ali Sami Yen'in tapusunu aldı!

Asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center İnşaat'ının yapıldığı Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun TOKİ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı.



Proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar yeni ruhsat için Şişli Belediyesine başvuruda bulundu. Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Yaklaşık üç ay oldu ekiplerimizin incelemeleri sürüyor, bir yandan da inşaat devam ediyor, inceleme sonunda sıkıntı çıkmazsa ruhsatı yenileyeceğiz. Ayrıca iskân başvurulannı da değerlendireceğiz, inşaatla ilgili hukuki bir sorun yok" dedi. 


10 işçi ölmüştü! 

Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi hayatını kaybetmişti. Savcılık, bu faciayla ilgili soruşturmada, inşaat firmasının sahibi Aziz Torun ile Mehmet Torun ve Emre Torun'un da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verirken 25 kişi hakkında ise "10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Facia sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön