25 / 04 / 2024

Toskana Vadisi'nin 2. etabını Sur Yapı yapacak!

Toskana Vadisi'nin 2. etabını Sur Yapı yapacak!

Yakında 52 adet kat villaları ve 56 adet villadan oluşan 2'nci etabının inşaatı da başlayacak, 2'nci etabın inşaatını yüklenici firma olarak Sur Yapı gerçekleştirecek



Dubai merkezli Emaar tarafından İtalya'nın Toskana bölgesinden esinlenerek inşa edilen Toskana Vadisi projesi, sakin bir yaşam isteyenler için ideal. Proje Marmara'da Akdeniz kültürünü yaşatıyor

Bu hafta Proje Gezi-Yorum, İstanbul Büyükçekmece'ye Toskana esintisini taşıyan Dubai merkezli Emaar tarafından hayata geçirilen Toskana Vadisi projesine konuk oldu. Toskana Vadisi projesini yüzde 68'i Dubai Borsası'nda işlem gören ve Dubai Şeyhi El Maktum'un ortağı olduğu Emaar'ın Türkiye Ceo'su Ozan Balaban ile birlikte gezdim. Emaar'ın Türkiye'ye giriş projesi olan Toskana Vadisi Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'ne hakim1.4 milyon metrekarelik arazi üzerinde projelendirilmiş. Toplam 540 konut, AVM, butik otel, hastane ve rezidanslardan oluşan projenin ilk fazında 174 konutun inşaatı tamamlanmış ve yüzde 80 satış oranına ulaşan bu bölümde yaşam başlamış. Yakında projenin 52 adet kat villaları ve 56 adet villadan oluşan 2'nci etabının inşaatı da başlayacak. 2'nci etabın inşaatını yüklenici firma olarak Sur Yapı gerçekleştirecek. Toskana Vadisi şehirden uzak ama tüm şehir yaşamının ihtiyaçları karşılanacak biçimde tasarlanmış. Proje içinde tüm ihtiyaçların karşılanacağı Toskana Çarşı inşa edilecek. Toskana Vadisi'nde ATV'ler ve golf araçları gözüme çarptı. Site'nin güvenlik görevlileri ATV'lerle dolaşıyor, Golf araçlarıyla ise Toskana Vadisi sakinlerinin ihtiyaçları karşılanıyor. Proje alanı alabildiğine yeşille kaplı. Toplam 230 bin bitki İtalya'nın Toskana bölgesinden getirilmiş. Bunların 109 bini ağaç. Proje alanında 12 bin fideden oluşan üzüm bağı bulunuyor. Ayrıca site sakinleri için hobi ve organik tarım bahçeleri oluşturulmuş. Proje içinde ayrıca 2 kilometrekik bir yürüyüş ve koşu parkuru yer alıyor.

Her müşteri satın aldığı konutta kullanılan malzemeleri seçme özgürlüğüne sahip. Toskana Vadisi'nde renk ve desen seçim alternatifleri ile İspanyol Porcelanosa seramikler, kapak ve renk seçim alternatifli Snaidero İtalya mutfaklar ve Miele beyaz eşyalar kullanılmış. Pencere sistemlerinde Rehau pencere, vitrifiyelerde Duravit, bataryalarda Hans-Grohe, klimalarda LG markalı ürünler tercih edilmiş.

Toskana projesinde 149 metrekare ile 940 metrekare arasında konutlar yer alıyor. 3 kat olarak projelendirilen konutlarda giriş katlar geniş salon, birleşik yemek salonu ve mutfaktan oluşuyor. Üst katlarda ise ebeveyn süiti,1 veya 2 çocuk odası bulunuyor. En alt kat, hizmetli odası, genç odası, opsiyonel olarak 12-15 kişilik sinema salonu, şömine, sauna, hamam ve şarap mahzeni yer alıyor.

Beğendim
Proje genelinde engelliler düşünülmüş, sosyal alan ve ortak alanlarda engelli asansörü ve rampalar bulunuyor.
Projede konut sahiplerine renkten kullanılan malzemeye kadar seçim imkânı sunuluyor.
Toprağı ve doğayı sevenler için hobi ve organik tarım alanları ayrılmış.
14 bin metrekarelik geniş sosyal tesis site sakinlerine ve dışarıdan üyelere hizmet veriyor.

Beğenmedim
Kimileri için şehre uzaklık bir tercih nedeni olabilir ama, şehir merkezine uzak ve ulaşım süresi uzun.
Projede yakın zamanda yeni etap inşaatlarına başlanacak olması nedeniyle inşaat çalışmaları yaşamın başladığı 1'inci etepta yaşayanlara rahatsızlık verebilir.
Bülent YOLDAŞ/Sabah


Geri Dön