19 / 04 / 2024

Tosyalı Holding'in Cezayir'deki fabrikası 24 ayda tamamlanacak!

Tosyalı Holding'in Cezayir'deki fabrikası 24 ayda tamamlanacak!

Tosyalı Holding, Cezayir'deki yatırımı için yeni bir gelişmeye imza attı.Şirket, Pelet Fabrikasının kontratını teknoloji tedarikçisi Sinosteel ile imzaladı. Fabrika 24 ayda tamamlanacak.



Demir-çelik sektöründe yerel ve global alanda üretim ve yatırımlarına devam eden Tosyalı Holding, Cezayir'deki yatırımı için yeni bir gelişmeye imza attı. Şirket, yatırımı devam eden ve tamamı madene dayalı hammadde ile üretim yapacak "3'üncü Etap Demir Çelik Kompleksi" yatırımının son ünitesi olan "Pelet Fabrikasının kontratını teknoloji tedarikçisi Sinosteel ile imzaladı. En yeni teknoloji kullanılarak demir cevherini işleyip pelet üretecek olan fabrika toplam 24 ayda tamamlanacak. 


Bu son fabrika ile Tosyalı Algeria'nın inşaat çeliği üretmek üzere yaptığı yatırım tutarı 1.5 milyar dolara ulaştı. Şirketin Cezayir'de bugüne kadar yaptığı yatırımların toplam tutarı ise 2 milyar doları aşmış olacak. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte demir-çelik yatırımlarının "DRI'dan sıvı çelik" elde etme yöntemi üzerine yoğunlaştığım belirterek DRI üretiminin ana girdisinin ham demir madeninden elde edilen pelet oluştuğunu kaydetti. 


Tosyalı, "Bu fabrika Cezayir'deki yatırımımızın aynı zamanda dünyanın en modern demir-çelik tesislerinden biri olarak inşa edildiğinin somut kanıtıdır. Türkiye'de demir çelikteki deneyim ve tecrübemizi Sinosteel teknolojisiyle birleştirdik. Cezayir'e entegre demir-çelik yatırımını kazandırmaya sayılı günler kaldı" dedi. 


Dünya


Geri Dön