19 / 04 / 2024

Toya Vista'daki okul neden yapılmadı?

Toya Vista'daki okul neden yapılmadı?

Toya Yapı'nın Avcılar'da hayata geçirdiği Toya Vista projesi yaklaşık 2 yıl önce tamamlandı ve yaşam başladı. Proje planında dairelerin dışında bir de okul bulunuyordu ancak okul hala yapılmadı.



İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Avcılar ilçesinde Toya Yapı imzası ile hayata geçirilen Toya Vista projesinin inşaatı 2 yıl önce tamamlandı. Projede iskan alınamadığı için dairelerin yüzde 90'u kat irtifakı tapusuyla satıldı. Ancak projede olması gereken okul hala yok.


Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, "Rezidans bitti ve satıldı, hani okul nerede? Niye gereği yapılmıyor?” diyerek, İBB Meclisi’nden bu tip ne kadar karar alınmışsa, araştırılıp tarafına bilgi verilmesini ve bu okulların yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uhdesine geçmesinin sağlanmasını istedi.


Bakanlık'tan yanıt

Hüseyin Sağ'ın başvurusu, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenip, cevaplandırıldı. Cevapta, "İmar planlarının hazırlanması, tadil edilmesi, onaylanması vs. gibi işler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yerel belediyelerin görev ve yetki alanlarında olup Müdürlüğümüzün imar, iskan, ruhsat vs. gibi konularda bir görevi bulunmamaktadır. Başvuruda bahsi geçen 22628 parsel sayılı taşınmaz üzerine TOYA Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Ticaret A.Ş. tarafından bir ilkokul yapılması ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir." denildi. 

 

Satış ofisi yetkilileri ne dedi?


132 daireden oluşan Toya Vista projesinin satış ofisi yetkilileri de konuya ilişkin bilgi verdi. Yetkililer, "Daireler kat irtifakı ile satılıyor. Bina bitti, ancak proje kapsamında arazide bir okul projesi görünüyor. Bu proje iki yıl içinde hayata geçirilecek. Ancak net bir tarih veremiyoruz. Binanın yüzde 90’ı dolu. Daireler kat irtifakı ile satıldı. Daire fiyatları 650 bin liradan başlıyor. Okul yapılması planlanan alanı levhalarla çevirdik. Ancak daha okul projesini hayata geçirmedik." dedi. 

 

Web: http://www.toyavista.com/


Geri Dön