16 / 04 / 2024

Toys 'R' Us yeniden faaliyete geçecek!

Toys 'R' Us yeniden faaliyete geçecek!

1 yıl önce iflas açıklayan ve geçtiğimiz haziran ayında ABD'deki tüm mağazalarını kapatarak tasfiye sürecini tamamlayan dünyaca ünlü oyuncak şirketi Toys 'R' Us cephesinde yeni gelişme yaşandı. 



Şirketin sahipleri, diğer markaları Babier 'R' Us markası da dahil olmak üzere elde kalan varlıklarla şirketi yeniden faaliyete geçirme arayışında. 70 yıllık Toys 'R' Us markasının haklarını açık arttırma ile satmayı planlayan şirket sahipleri pek çok teklif almasına karşın mahkeme dokümanlarına göre satışı iptal etti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre dosyada yer alan ifadeye göre ilgililerin Toys 'R' Us ve Babies 'R' Us markasıyla yeni bir şirket kurmayı değerlendirdiği belirtildi. 

Yeni şirketin aynı markalar altında ağırlıklı olarak yerel düzeyde bir perakende işi yürüteceği ve uluslararası varlığını da genişletmek istediği ortaya çıktı. Öte yandan, bunun ne zaman ve nasıl olacağı konusundaki detaylar henüz belli değil.

Planlandığı gibi geçmeyen süreç sonrasında Toys 'R' Us mart ayında ABD'de sayıları 800 civarında olan tüm mağazalarını kapatarak sektörden çekileceğini duyurmuş ve 31 bin kişi işsiz kalmıştı.


Geri Dön