25 / 04 / 2024

Tozkoparan'a kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi açıldı!

Tozkoparan'a kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi açıldı!

Tozkoparan'a kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi açıldı. Güngören Belediyesi, Tozkoparan'da kentsel dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek amacı ile Güngören Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni ( TOBİM ) hizmete açtı.



Kentsel dönüşüm çalışmalarına devem eden Güngören Belediyesi, Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni (TOBİM) hizmete açtı. Bilgilendirme ofisi bünyesinde şehir plancıları, mimarlar, halkla ilişkiler uzmanları ve sosyologlar görev yapıyor. Hafta içi her gün ofisi ziyaret edebilen vatandaşlar birincil ve yetkili kişilerden kentsel dönüşümle ilgili sorularına cevap alabiliyor. Dağıtılan anket formu aracılığıyla vatandaşların istek ve şikayetleri de değerlendiriliyor. 


Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi hakkında bilgi veren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, dönüşüm uygulamalarının, ilçeyi çarpık yapıdan kurtaracağını, insanlara daha sağlıklı koşullarda yaşama fırsatı sunacağını söyledi. Karaman, "Geçmişte hızlı kentleşme sonucu oluşan niteliksiz ve sağlıksız alanların yeniden yapı tandırı İması, deprem riski altındaki alanların dönüştürülmesi bugün kaçınılmaz bir hal almıştır. Şehirlerin yaşanabilir noktaya gelebilmesi için'"K&ntsel Dönüşüm" olmazsa olmaz bir sosyal sorumluluk projesi haline dönüşmüştür" dedi. 


"Mahkeme kararı ile Tozkoparan'ın riskli alan ilan edilmesinin ardından titizlikle çalışmalarımızı yürüttük" diyen Başkan Karaman, "Belediyemizin bu dönüşümdeki temel amacı; projede halkın mağdur edilmemesi, halkla birlikte, halkın benimseyeceği yeni bir yaşam alanı oluşturmaktı. Bu bağlamda, projeye başladığımız ilk günden bu yana, burada yapmak istediğimiz dönüşümü senelerdir vatandaşlarımızla paylaştık. Onların talepleri, beklentileri doğrultusunda projeyi şekillendirdik. Proje kapsamında hak sahipleri ile demografik yapının tespiti için İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile birlikte Vürütülen çalışmalar tamamlanarak, istatistik analizler çıkarıldı ve bu veriler ışığında tasarım projelerine yön verildi" ifadelerini kullandı. 


Başkan Karaman, 'Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bütün ayakları belediyemizce tamamlanmıştı ve yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyorduk. Ancak Danıştay 14. Dairesi'nin "Tozkoparan Riskli Alanı" ilanına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nı iptal etmesi sonucunda yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile ilgili halkın bilgilendirilmesi süreci sekteye uğradı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Danıştay Kararını temyize götürmesi sebebiyle söz konusu dava sürecinin devam ettiği ve temyiz sonucuna göre yol haritası çizilerek en kısa sürede işlemlere başlanacağı bilinmelidir. Kentsel dönüşüm çalışmalarının sekteye uğraması söz konusu değildir. Deprem riski, bölgede bulunan yapıların ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın istekli tavrı nedeniyle çalışmalarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz. Tozkoparan'a kurduğumuz bilgilendirme ofisimiz TOBİM vasıtasıyla vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurularak şeffaf bir dönüşüm süreci yürütmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizi bilinçlendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Tüm hemşehrilerimizi ne yapabilirizi konuşmak üzere kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisimize bekliyoruz" şeklinde konuştu. 


Tünaydın


Geri Dön