25 / 04 / 2024

Trabzon 'da icradan satılık fındık bahçesi! 4 milyon TL 'ye!

Trabzon 'da icradan satılık fındık bahçesi! 4 milyon TL 'ye!

Trabzon 3. İcra Müdürlüğü, 5 bin 369 metrekare yüzölçümündeki arsa ve üzerindeki iki bina ile 8 bin 989 metrekare yüzölçümündeki fındık bahçesi ve üzerindeki binayı da 4 milyon 45 bin 59 TL 'ye satışa çıkardı



Trabzon 3. İcra Müdürlüğü, Merkeze bağlı Bostancı köyünde 5 bin 369 metrekare yüzölçümündeki bir arsayı ve üzerindeki binaları 2 milyon 727 bin 264 TL 'ye, 8 bin 989 metrekare yüzölçümündeki fındık bahçesi ve üzerindeki binayı da 4 milyon 45 bin 59 TL 'ye icradan satışa çıkardı. Satış, 5 Eylül 2011 tarihinde Trabzon Adliyesi 'nde gerçekleştirilecek.

Satışla ilgili detaylı bilgiler şöyle:

T.C. TRABZON 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2011/66Tal.
Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri;
1 NOLU GAYRİMENKUL
 TAPU KAYDI  : Trabzon İli, Merkez İlçesi, Bostancı köyünde kain, 2 Parsel, 1888 Ada, 5.369,72 m2 ev ve arsa nitelikli taşınmazın tamamı
İMAR DURUMU  : Satışa konu parsel imara açık ve E= 1,20 Hmax= 12,50 olarak yapılaşmayla ilgili belediyesinden müsaadelidir.
EVSAFI  : Satışa konu taşınmaz Bostancı Mahallesi 'nde yer almaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesine, Farabi Hastanesi 'ne, yeni kurulan Olimpiyat Köyü 'ne, havaalanına, otobüs terminaline, Forum Alışveriş Merkezi 'ne, sahile, sanayi sitesine yakın konumdadır. Taşınmaz bulunduğu mevkii itibariyle, şehir merkezine otobüs ve dolmuş ile bağlantısı vardır. Her türlü belediye ve sosyal hizmetten istifade edecek bir mevkidedir. Parsel üzerinde 2 (iki) adet bina bulunmaktadır. Bu binalardan 1. sinin toplam alanı 450,00 m2, II. sinin toplam alanı ise 300,00 m2'dir. Taşınmazın tapu kaydında Türk Elektrik Kurumu lehine irtifak hakkı vardır.
TAşžINMAZIN DEĞERİ   : Satışa konu taşınmazın arsa değeri  = 2,416.374,00-TL
Parsel üzerindeki binaların toplam değeri       =     310.890,00-TL             olmakla parselin üzerindeki binalarla beraber toplam muhammen bedeli     2.727.264,00-TL (iki milyon yedi yüz yirmi yedi bin iki yüz altmış dört lira)dır.
 
2 NOLU GAYRİMENKUL
TAPU KAYDI  : Trabzon ili, Merkez İlçesi, Bostancı köyünde kain, 2 Pafta, 238 Parsel,8.989,02 m2 ev ve fındık bahçesi nitelikli taşınmazın tamamı
İMAR DURUMU  : Parsel imara açık ve ayrık nizam 2 kat yapılaşmaya ilgili Belediyesinden müsaadelidir.
EVSAFI  :   Satışa konu taşınmaz Bostancı Mahallesi, Cami Mevkiinde yer almaktadır.     Karadeniz   Teknik Üniversitesine, Farabi Hastanesi'ne, yeni kurulan Olimpiyat Köyü 'ne, havaalanına, otobüs terminaline, Forum Alışveriş Merkezine, sahile ve sanayi sitesine yakın bir konumdadır. Taşınmaz bulunduğu mevkii itibariyle, şehir merkezine otobüs ve dolmuş ile bağlantısı vardır. Her türlü belediye ve sosyal hizmetten istifade edecek bir mevkidedir. Taşınmazın tapu kaydında her ne kadar ev ve fındık bahçesi ibaresi görünse de taşınmazın mevcut halinde bina bulunmamaktadır. Taşınmazın tapu kaydında Türk Elektrik Kurumu lehine irtifak hakkı vardır.
 TAşžINMAZIN DEĞERİ  : 4.O45.O59,O0-TL(dört milyon kırk beş bin elli dokuz lira)'dır.
 SATIşž şžARTLARI
Satışa konu taşınmazların muhammen bedelleri Trabzon İcra Hukuk Mahkemesinin 2011/257 E.
Sayılı kararına göre kesinleşmekle,
1- Yukarıda 1 notu taşınmazın satışı 05/09/2011 tarihinde 10: 00 ila 10.05 arasında, 2 nolu taşınmazın satışı ise aynı gün saat 10:10 ila 10:15 arasında Trabzon Adliyesi Ek Hizmet Binası Önünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaktan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ite ihale olunur. Böyle bir bedelle ata akmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 15/09/2011 tarihinde yukarıdaki aynı yer ve saatler arasında 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaktan toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın bu miktarı havi teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV (her iki taşınmaz için de % 18), tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harçları ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin* bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi, ile faiz ve masraf dahil olan iddialarının dayanağı belgeleri ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4- İhaleye kalıpta daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, diğer zararlardan ve temerrüt faizinden müteselsilen mesuldürler. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve varsa öncelikte teminat bedelinden alınacaktır.
5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görmesi için dairede açık olup, masrafı verildiğinde isteyen ataya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/66 Tal. Dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc.İfX126)
(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  Basın No-46671
(*)Tebliğ yapılamayan ilgililere İİK.nun 126 ve I27.mad. göre ilanen tebliğ olunur.
www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın


Geri Dön