29 / 03 / 2024

Trabzon kentsel dönüşümle temizleniyor!

Trabzon kentsel dönüşümle temizleniyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:“Bu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmamış olsaydı. Trabzon’un hali nice olurdu. Bunu iyi düşünmek lazım. Trabzon kentsel dönüşümlerle adeta temizleniyor” dedi.



Ortahisar’ın Pelitli Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmamış olsaydı . Trabzon’un hali nice olurdu. Bunu iyi düşünmek lazım. Trabzon kentsel dönüşümlerle adeta temizleniyor” dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan akşamlarında Trabzon’un mahallerinde hemşehrileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu son olarak Ortahisar ilçesinin Pelitli Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Teravih namazı öncesi ve sonrasında Pelitli sakinleri ile dertleşen Gümrükçüoğlu, vatandaşların sorunlarını da ayrıntılı şekilde yanıtladı.


Burada kendisine yöneltilen sorular üzerine Trabzon’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, “Bu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmamış olsaydı Trabzon’un hali nice olurdu. Bunu iyi düşünmek lazım” diye konuştu. Trabzon’da birçok kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmekte olduğunu ifade ederken Pelitli Mahallesi’nde de çok önemli bir kentsel dönüşüm çalışmasının sürdürüldüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ben şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Trabzon nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında ülkemizde en fazla kentsel dönüşüm gerçekleştirilen ildir. Trabzon’da, daha göreve talip olduğumuzda ‘biz seçilsek de seçilmesek de Ayasofya’nın etrafını temizleyeceğiz’ dedik. Allah (c.c.) nasip etti, milletimiz bize görev verdi orayı pırıl pırıl yaptık. Trabzon yıllarca oradaki o kötü görüntüyle yaşamak zorunda bırakılmış. Zağnos Vadisi’nin eski halini hatırlayalım. Yıktığımız Tabakhane Vadisi’ni hatırlayayım. Çömlekçi dönüşümü ve daha niceleri devam ediyor. İşte pelitlimizde Ortahisar Belediyemiz marifetiyle kentsel dönüşüme devam ediliyor. Trabzon kentsel dönüşümlerle ismine layık bir kent haline getirtilmektedir. Bu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmamış olsaydı Trabzon’un hali nice olurdu. Bunu iyi düşünmek lazım. Trabzon kentsel dönüşümlerle adeta temizleniyor” şeklinde konuştu.


Trabzon Kuzey Ekspres



Geri Dön