27 / 04 / 2024

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.



Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilirken cami inşaatı yaklaşık 2 yıl önce durdurulmuştu. Caminin inşaatına geçtiğimiz günlerde tekrar başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, caminin kaba inşaatı bittikten sonra kilise görüntüsünde olduğu gerekçesiyle bağışlar kesildiği iddia edilirken, cami 10 yıldan fazladır bir türlü tamamlanamıyor. 

Trabzon Molla Halil Camisi nin inşaatı yeniden başladı!

Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Bayburt, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Caminin maddi imkansızlıklar yüzünden bitirilemediğini belirtirken caminin kiliseye benzediği sözlerine katılmadıklarını söyleyen Bayburt, cami inşaatının kaldığı yerden devam ettiğini ve yüzde 90’lık bölümünün aynı olacağını ifade etti.

Trabzon Molla Halil Camisi nin inşaatı yeniden başladı!

Başkan Bayburt, “Bir yıldan fazla bir zamandır dernek başkanlığı görevini sürdürüyorum. Cami inşaatının durma nedeni maddi imkânsızlık. Cami inşaatı başlayalı yaklaşık 13 yıl oldu, inşaatın durması ise 2-3 yıl önce oldu” şeklinde konuştu.

Trabzon Molla Halil Camisi nin inşaatı yeniden başladı!

İnşaatın zamanında bitirilseydi bu tür dedikoduların olmayacağını söyleyen Bayburt “Kiliseye benzediği yönündeki söylemlerine kesinlikle katılmıyoruz. Bu benzetmenin nedeni, cami inşaatı 10 yıldan fazla sürdüğünden yani karkas aşamasında durmasından dolayı bu tür dedikodulara neden oldu. Biz kutsal toprakları gezdik, Mekke, Medine, Kudüs’te bu tür mimari örnekler çok var. Eğer inşaat zamanında bitirilseydi hiçbir şekilde böyle çirkin dedikodular olmazdı” dedi.

Trabzon Molla Halil Camisi nin inşaatı yeniden başladı!

Cami inşaatı projesinde büyük bir değişiklik olmayacağını ifade eden Bayburt, “Yüzde 90 aynısı olacak. Mimar arkadaşlarımızla 'Nasıl daha güzel olabilir?' diye sık sık görüşüyoruz, istişarelerimiz sürüyor. Büyük bir ihtimalle aynı görüntü olacak. Bittiği zaman güzel olacak. Bize minareler hakkında ciddi manada yoğun bir tepki gelmedi. Diyanet İşleri'nden olsun, şehrin ileri gelenlerinden olsun bu konuda bize olumsuz bir şey gelmedi. Biz şu anda inşaatımıza yavaş yavaş yeniden başladık inşallah güzel olacak. Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön