25 / 04 / 2024

Trabzon Pazarkapı'daki konutlar yıkılıyor!

Trabzon Pazarkapı'daki konutlar yıkılıyor!

Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Karayolu arasında yapılacak kentsel dönüşüm için yıkılacak 102 binadan 70 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 38 milyon TL ödeme yapıldı.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm 4'cü etap için kamulaştırılan konutlar yıkıma hazırlanıyor. Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Karayolu arasında yapılacak kentsel dönüşüm için yıkılacak 102 binadan 70 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 38 milyon TL ödeme yapıldı. Pazarkapı'da kamulaştırma parasını alan vatandaşlar evlerini boşaltmaya başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye BSşkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nin Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri haline geldiğini kaydederek,"  TOKİ  ile birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha önce Zağnos Vadisinde üç etabı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmuştuk. Zağnos'ta 4'cü etap kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kamulaştırma paralarını alan hak sahipleri binalarını boşaltmaya başladı. Zağnos 4'cü etapta yıkımlara önümüzdeki günlerde başlayacağız. Zağnos Vadisi, kentimizin vizyon yerlerinden biri oldu. 4'cü etap kentsel dönüşümünün bitirilmesi ile birlikte vatandaşlarımız sahilden Çamobaya kadar yeşillikler içerisinde gezme ve piknik yapma imkanına kavuşacak. Zağnos ve Tabakhane kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması kentin nefes boruları açılacak" diye konuştu. 


Taka


Geri Dön