29 / 03 / 2024

Trabzon'a yapılacak 5 yıldızlı otelin sözleşmesi imzalandı!

Trabzon'a yapılacak 5 yıldızlı otelin sözleşmesi imzalandı!

Trabzon'da Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine yaptırılacak 5 yıldızlı otelin sözleşmesi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla imzalandı. Kompleks şeklinde inşa edilecek olan projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...



Trabzon'da Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine yaptırılacak 5 yıldızlı otelin sözleşmesi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla imzalandı.


Valilik B toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, Liva İnşaat, Ticaret Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi Sahibi Dubaili İşadamı Necdet Kerem, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve beraberindekiler katıldı.


Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon için bu yatırımın önemli olduğunu ifade ederek "Geçen yıldan başlayan bir süreç vardı. Dünya Ticaret Merkezi binamızın ilimiz ekonomisine kazandırılması ve daha fonksiyonel hale getirilmesi için bir dizi çalışma sürdürülmüş. Yönetim kurulumuz tarafından ihaleye çıkarılmış ve teknik şartnameler belirlenerek ihale gerçekleştirilmişti. 15 gün önce yaptığımız yönetim kurulu toplantısında da gerekli değerlendirmeleri yaptık" dedi.


Teklif veren firmayla sözleşmenin detaylarını görüşerek, sözleşme imzalamaya karar verdiklerini vurgulayan Öz, "Dünya Ticaret Merkezimizin mevcut binasının da bulunduğu arsasına yap-işlet-devret modeliyle beş yıldızlı otel, çok amaçlı kongre merkezi ve fuar alanından oluşan bir kompleks yapıp bunu bölgemizin, ülkemizin ve Trabzonumuzun ekonomisine kazandıracağız" diye konuştu.


Öz, yapılacak yatırımın maliyetinin yaklaşık 95 milyon dolar civarında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"5 yıldızlı otelde 330 standart oda, 44 süit oda, 4 kral dairesi bulunacaktır. Yaklaşık 700 yatak kapasiteyle hizmet verecek olan otelin içerisinde ayrıca 2 bin kişilik çok amaçlı kongre merkezi, 7 bin metrekarelik fuar alanı da olacak. Projenin yapımına yapı ruhsatının alınmasından hemen sonra başlanacak ve yaklaşık 2 yıl gibi bir sürede inşaatın tamamlanarak buranın hizmete sokulması hedefleniyor."


Bu yatırımla beraber var olan fuar imkanının da 7 bin metrekare ile geliştirip devam ettirileceğini anlatan Öz, "İlimizin ve bölgemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan büyük bir kongre merkezine kavuşmuş olacağız. Aynı zamanda da bu beş yıldızlı otel ile ilimizdeki konaklama kapasitemizi artırarak zaten gelişmekte olan turizm potansiyelini de daha çok geliştirmiş olacağız. Sözleşmenin ilimiz, bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.


İşadamı Necdet Kerem de yapılacak yatırımın Trabzon'a layık bir yatırım olacağını işaret ederek, en kısa zamanda projenin inşaatına başlayıp bitireceklerini söyledi.


Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler otel sözleşmesini imzaladı.


AA


Geri Dön