23 / 04 / 2024

Trabzon'da 24 tesisin temeli atıldı!

Trabzon'da 24 tesisin temeli atıldı!

Trabzon'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak ve yaklaşık 225 milyon liraya mal olacak 24 tesisin daha temeli atıldı...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de tesisleşme açısından önemli çalışmalar olduğunu belirterek, "Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Biz milletimize güveniyoruz. 21. asra mührümüzü hep birlikte vuracağız" dedi.


Trabzon'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaptırılacak 12, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılacak 12 tesis için Araklı İlçe Meydanı'nda toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir ile vatandaşlar katıldı.


Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmaya "Bize her yer Trabzon" diyerek başladı. Eroğlu, iki bakanlık olarak tek törende 24 tesisin temelini attıklarını anımsatarak, "Son 8 ayda Trabzon'a 46 müjde verdik. Trabzon Trabzon olalı böyle yatırımlar görmedi. Trabzon'a ne yapılsa azdır.Trabzon'a çok büyük yatırımlar daha gelecektir. Bakanlığımızdan Trabzon'a dev yatırımlar yapılıyor ve yapılacak. Sadece DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 4 çalışmanın maliyeti 20 milyon lira olacak. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğünün de Trabzon'a yatırımları sürecek" dedi.


Türkiye'nin geliştiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:


"Türkiye gelişiyor, kalkınıyor. Türkiye'nin her noktasında arı gibi çalışılıyor. Ülke genelinde 200 civarında canlı şantiye var. Türkiye kalkınmaya başladığı zaman, kredi notları arttığı zaman, yabancı yatırımlar gelmeye başladığı zaman bazı olaylar yaşandı. Mayıs ayı bir sıçrama noktası, birinci lige çıkma noktasıydı. Gezi Parkı gibi hiç yoktan bir mesele çıkartıldı. Türkiyenin önünü kesmek için bu mesele çıkartıldı ama ne oldu aradıklarını bulamadılar" 


Bayraktar, yerel seçimlerin yaklaştığına işaret ederek, "Önümüzdeki seçimde Trabzon'da 18 ilçenin tamamına talibiz. İnşallah hepsini de alacağız. Mahalli idareler seçiminden sonra yeni ufuklar açılacak, projeler daha da artacak" diye konuştu. Bayraktar, Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, borç alan değil borç veren bir ülke konumuna geldiğini de sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Eroğlu ve Bayraktar ile protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 225 milyon liraya mal olacağı belirtilen 24 tesisin temelini attı.


Törende elinde "kent ormanıma dokunma" yazılı afiş olan bir vatandaş konuşmaların yapıldığı platforma çıktı. Bu kişi polislerce gözaltına alındı.


AA


Geri Dön