25 / 04 / 2024

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin ev aldığı incelenecek.



Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; banka içi soruşturmada Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin 2013'te 1.5 milyon dolarlık bir evi satın aldığı incelenecek.

Deutsche Bank’ın özel bankacılık bölümünde çalışan Vrablic ve müdürü olduğu iki başka bankacı, Kushner’in ortağı olduğu Bergel 715 Associates şirketinden 2013'te, New York şehrinin lüks Park Avenue caddesinde yer alan 1.5 milyon dolarlık bir evi satın aldı. 

Bu alışveriş, Deutsche Bank’tan 190 milyon dolarlık kredi almış olan Trump ve Kushner’in, bankacı Vrablic’in müşterisi olduğu bir dönemde gerçekleştirildi. İkilinin, bu konut satışından sonra da bankadan kredi talep ettiği ifade edildi. New York Times, bankacıların daireyi ertesi yıl 1.85 milyon dolara sattığını belirtti. 

Banka çalışanlarının müşterilerle özel alışverişlerine izin vermeyen Deutsche Bank’ın, taraflar arasında neden ve hangi koşullarda böyle bir anlaşma yapıldığını inceleyeceği dile getirildi. Şirketlerinden yapılan açıklamada ise, Kushner'in daire satışlarıyla bir ilgisi olmadığı ifade edildi. 

Amerikan Güzeli'ndeki sahtekar emlakçıyı canlandıran Gallagher: Trump'ı temel aldım!


Geri Dön